Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як вибрати професійного нотаріуса?

У більшості випадків правомірність угод з нерухомістю повинна бути підтверджена нотаріальним актом. Незважаючи на мінімальну ймовірність потрапити на шахрая, краще перестрахуватися і звернутися дійсно до професіоналів, які зможуть надати повний пакет послуг з оформлення ваших документів в рамках закону.

Найоптимальніший варіант - скористатися пошуком фахівців.

Вибір нотаріуса

1. В першу чергу ознайомтеся з доступною інформацією в інтернеті: спеціалізовані форуми, блоги, відгуки завжди будуть корисні.

2. Візит в вподобану нотаріальну контору дасть вам можливість на власні очі переконатися в її солідності: розміри приміщень, якість ремонту, наявність ресепшена і т.д.

3. Присутність в холі приміщення інших відвідувачів свідчить про затребуваність нотаріуса Сергей Троицкий.

4. Судити про професійні якості нотаріуса по розташуванню контори ближче до центральної частини міста, звичайно, не варто, але і в цьому вже можна розглянути фундаментальність підходу.

5. Не забудьте звірити доступну інформацію про нотаріуса на предмет легітимності його діяльності. Скориставшись Єдиним реєстром нотаріусів України, можна уточнити адресу і номер свідоцтва нотаріуса.

6. Іншим джерелом корисної інформації послужить Нотаріальна палата України. До компетенції цієї організації входить можливість визначення ступеня правомірності діяльності всіх приватних і державних нотаріусів країни.

Приватний або державний нотаріус?

Згідно з єдиним переліком нотаріальних дій, можливості і повноваження для обох категорій нотаріусів практично ідентичні. Для приватних нотаріусів, як правило, характерна більш презентабельна подача - дорога і зручні меблі, просторі офіси, безкоштовний Wi-Fi і т.д.

Спеціалізація нотаріуса

За великим рахунком, вузьконаправленої спеціалізації нотаріусів не існує. Залежно від професійних уподобань, окремі нотаріуси більше йдуть в сторону оформлення угод з юрособами, інші - навпаки, працюють лише з такими суб'єктами громадянського права, як фізичні особи.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь