Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Перевага пневматичного інструменту над електричним

В умовах станцій технічного обслуговування використовується електричний і пневматичний інструмент. Серед майстрів існують розбіжності щодо того, який з них ефективніше, зручніше і практичніше. На даний момент розглянемо переваги пневматичного інструменту над електричним. Для початку, слід розібратися за яким принципом вони працюють, і чим відрізняються особливості їх конструкції:

  1. • Електричний. Виготовляється на основі електричного приводу, що працює від постійного струму. Двигун, що працює від акумулятора, генератора, або підключається до загальної мережі, змушує рухатися обертові частини інструменту, що виконують основну роботу.
  2. • Пневматичний. Все взаємодіють один з одним рухомі частини інструменту такого типу приводяться в рух за рахунок тиску стисненого повітря. Тиск нагнітається повітряним компресором, до якого інструмент підключається за допомогою шланга.

Таким чином в обох випадках робота виконується за рахунок обертання робочих механізмів, і відрізняється інструмент тільки типом приводу. У зв'язку з цим у кожного з них є недоліки і переваги.

До речі, ви можете пневмоинструмент купить на alita-tool.com за найвигіднішими цінами просто зараз!

Функціональність інструменту

Головний критерій, який враховується при виборі будь-якого інструменту, - це співвідношення маси і потужності. У цьому питанні виграють пристрої, що працюють на пневматичному тиску, тому що на відміну від електричного інструменту вони рази в 2-3 легше. Невелика вага пояснюється відсутністю в конструкції електричного приводу і акумулятора, які часто важать більше, ніж корпус інструменту з механізмами обертання. При цьому продуктивністю пневматика не поступається електричним аналогам, тому в питаннях ефективності обидва типи однакові, а в питаннях практичності і зручності пневматичне обладнання помітно виграє. Також варто згадати про більшу тривалість роботи від компресора, так як інструмент не перегрівається, і завдяки меншій вазі руки працівника менше втомлюються.

Економічність і термін служби

Економічність інструменту, незалежно від приводу, визначають відповідно до кількості необхідної для функціонування електроенергії, адже для роботи повітряного компресора теж необхідно електрику. До недавнього часу, за рахунок високого ККД електроінструменту, пневматичні аналоги програвали в цьому питанні. Але так як сучасний пневматичний інструмент має аналогічну ефективність з електричним, то і витрати на роботу у них приблизно однакові при невеликих обсягах робіт і навантаженнях. При збільшенні навантаження ефективність пневматики помітно збільшується.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь