Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Підлогова керамічна плитка як вона є: плюси і мінуси матеріалу

Керамічна плитка, як різновид підлогового покриття відома людству вже не одне століття. Крім своєї практичної сторони, вона привносить ще й естетичну складову для будь-якого приміщення. Саме це і ще ряд її переваг зробили з плином часу її улюбленим покриттям підлоги.

Вибір керамічної плитки ускладнюється тим, що сучасні виробники пропонують величезне різноманіття форм і кольорів. Повний каталог підлогової керамічної плитки є довгий перелік різноманітних видів вироби з різною фактурою, представлених в різній колірній палітрі, різного розміру. Найчастіше керамічну плитку використовують для обробки кухонь і ванних кімнат, рідше - коридорів і житлових приміщень. Існує два типи плитки для підлоги: керамічна від https://plitka.kiev.ua/brands/opoczno і поліхлорвінілова.

Переваги і недоліки керамічної плитки

Варто відзначити, що керамічна плитка для підлоги, як і будь-який інший оздоблювальний матеріал, має свої переваги і недоліки. Детальніше про позитивні якості даного оздоблювального матеріалу:

Експлуатація: її мінімальний термін служби складає 50 років, а це говорить багато про що.
Міцність навантажень: витримка всіх технологій як при виготовленні матеріалу, так і при укладанні дозволяє в подальшому витримувати виробу навантаження, які в 20 разів перевищують навантаження на бетон.

Вологостійкість і чистота: керамічна плитка для підлоги не вбирає жир, хімічні засоби, запахи, вологу, в ній не розвиваються мікроорганізми, що робить її ідеальним покриттям для кухні або ванній. Як догляду досить протирати періодично вологою губкою.

Пожежна безпека: дане покриття має високу теплопровідність, а значить може легко переносити високі температури.

Екологічність: керамічна плитка виконана з натурального матеріалу - глини, а значить вона повністю гіпоалергенна і натуральна.

На жаль, є і свої недоліки у керамічної плитки, а саме:

Звукоізоляція: однією зі слабких сторін керамічної плитки є низька звукоізоляція, яка особливо відчутна в панельних багатоповерхівках. Але проблема цілком вирішувана, потрібна попередня укладання звукоізолюючою стяжки.

Міцність: сама по собі керамічна плитка є досить міцним матеріалом, проте, при сильному механічному ударі можливе виникнення тріщин. Складність полягає в тому, що одинична заміна керамічної плитки - процес складний, трудомісткий і матеріально витратний.

Вартість: за рахунок всіх своїх якостей керамічна плитка має досить високу вартість, але при правильному використанні вона практично довговічна.

Незважаючи на ці маленькі нюанси, керамічна плитка все одно була і залишається найбільш популярним і затребуваним покриттям підлоги, яке позитивно виявляє не тільки свої технічні характеристики, але і естетичні.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь