Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як відрізнити акрилову ванну від пластикової?

Сьогодні практично ніхто не розглядає можливість придбання чавунної ванни. Дійсно, це рішення застаріло вже давно з технічної точки зору. А якщо ще врахувати факт, суттю якого є в принципі відмова від ванни, як від засобу гігієни тіла, то чавунні ванни абсолютно втрачають інтерес з боку передбачуваних покупців.

Найбільш привабливими рішеннями сьогодні вважаються ванни з:

  1. акрилу;
  2. сталі.

Сайти про опалення та водопостачання в своєму розпорядженні володіють корисною інформацією, що стосується вибору ванни для квартири. Нижче будуть описані найбільш яскраві риси, які не дозволять Вас обдурити, тому що це найважливіший параметр при виборі.

Переваги акрилових ванн

Насправді акрил - це дуже міцний матеріал, який ефективно зберігає тепло. Безумовно, з чавуном йому по цій характеристиці не змагатися. Але зате, монтаж акрилової ванни виконується значно швидше і простіше.

Крім теплозберігаючих характеристик, акрил має наступні переваги:

  1. механічна міцність;
  2. легкість (підняти може навіть одна людина);
  3. можливість створення будь-яких геометричних форм.

Крім того, акрил - це полімер. Отже, він може бути пофарбований практично в будь-який колір. Проте, не дивлячись на всі переваги, є у акрилу один важливий недолік - його часто підробляють.
А обиватель, який не має знаннями за вибором, цілком може бути обдурять недобросовісним продавцем. Замість акрилових ванн нерідко продають ПВХ-аналоги. Вони за ціною значно доступнішою, а й їх експлуатаційні характеристики набагато нижче.

Чому від ПВХ-ванни слід відразу відмовитися?

По-перше, термін експлуатації такої ванни складає всього 3-5 років. По-друге, ПВХ-ванна дуже м'яка і пластична. Коли доросла людина стає в повний зріст, вона може відчутно прогинатися.

Відрізнити ПВХ-ванну досить просто. Попросіть надати сертифікат відповідності, а також зверніть увагу на зріз матеріалу (в торець). Якщо Ви бачите декілька шарів (більше двох), перед вами ПВХ-ванна.

Щоб Вам не говорив продавець, він явно намагається Вас обдурити. У акрилових ваннах виконується не більше двох шарів полімеру. Крім усього вищезазначеного слід пам'ятати просте правило - акрилова ванна не може бути дешевою. Низька вартість (різного роду акції) також повинна стати «дзвінком» щодо перевірки відповідності технічним специфікаціям матеріалу.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь