Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як вибрати кондиціонер для авто

Багато хто думає, що кондиціонер потрібен тільки влітку. Але сучасні кондиціонери - це дуже практичне обладнання: влітку вони забезпечують прохолоду, а взимку можуть функціонувати разом з пічкою, подаючи в салон тепле повітря. При цьому кондиціонер сушить повітря, не даючи вікнам запотіти. Не всі автовласники знають, як вибрати і експлуатувати даний пристрій. В іномарках кондиціонер часто йде в базовій комплектації, тим у кого його немає, потрібно грамотно поставитися до цього питання.

Головне достоїнство автокондиционера - охолодження салону влітку, а взимку - нагрівання. Крім регуляції температури сучасні кондиціонери можуть стежити за чистотою і циркуляцією повітря в салоні. Є й недоліки - кондиціонер може збільшити витрату палива на півлітра і знизити потужність вашого автомобіля на 10 кінських сил, додаткові деталі під капотом іноді призводять до перегріву автомобіля. Але навіть з урахуванням цих недоліків, буває складно обійтися без кондиціонера - заправка кондиціонера авто.

Між іншим, на сайті https://ua.starter.ms/kompressory ви можете придбати якісні та надійні компресори для автомобільних кондиціонерів швидко та вигідно.

Найпоширеніші сьогодні - механічні кондиціонери, з приводом від двигуна. Для цього типу пристроїв важлива своєчасна профілактика, потрібно стежити за станом підшипників компресора, вони можуть перегрітися і зруйнуватися, тоді кондиціонер вийде з ладу. Профілактика полягає не тільки в регулярному моніторингу підшипників, потрібно стежити за алюмінієвими трубками тиску - за сезон в них може забитися бруд, пісок або сіль, все це треба ретельно вичистити. Потрібно добре відмивати конденсатор, який встановлюється спереду радіатора опалення. Якщо дуже зношені подушки двигуна, то їх потрібно міняти на нові. Якщо цього не зробити, то розбовтаний двигун на холостих обертах буде розбовтувати алюмінієві трубки кондиціонера.

Повністю позбавити від таких проблем може полнофункціональний електричний кондиціонер, блок якого містить компресор і конденсатор, встановлюється на даху машини. Найчастіше цей вид кондиціонерів встановлюють на автобусах. Електричний автокондиціонер не має приводів з двигуном, більш економічно витрачається паливо. Перебуваючи на парковці кондиціонер можна підключити до звичайної електричної ланцюга, зовсім припинивши витрата палива. Мінус - великі розміри, що не дозволяють встановлювати на легкові автомобілі.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь