Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як не втратити гроші на довірчому управлінні?

На сьогоднішній день довірче управління є досить затребуваною послугою для тих, хто хоче інвестувати свої заощадження. На перший погляд, все просто: ви укладаєте договір з хорошим трейдером і спокійно отримуєте дивіденди.

Однак в реальності все часто відбувається навпаки, і замість того, щоб заробляти гроші, багато інвесторів їх втрачають. Які дії потрібно зробити, щоб вас не спіткала така ж доля?

Правильно вибирайте керуючого.

Це найбільш відповідальний крок, тому не обмежуйтеся тим, що трейдер вважатиме за потрібне розповісти про себе.

Запитайте у нього дані про результати його роботи протягом останніх років. На вашу вимогу трейдер повинен надати вам контакти своїх клієнтів, щоб ви мали можливість отримати від них відгуки.

У договорі з керуючим необхідно чітко прописати, яким чином нараховується його винагороду, як буде розподілятися дохід і встановити межі максимально допустимої просадки.

Якщо трейдер не хоче надавати вам додаткову інформацію або відмовляється від укладення договору, зв'язуватися з ним не варто.

Визначте суму інвестицій і максимальний ризик.

Оптимальний варіант - інвестувати суму, при втраті якої ви не опинитеся на межі банкрутства. У довірче управління слід інвестувати лише частину своїх заощаджень, детальніше про це дізнавайтеся вже зараз.

Якщо керуючий вимагає передати йому реальні гроші, то найімовірніше, ви маєте справу з шахраєм. Найбільш безпечний варіант - використання автослідування. В такому випадку угоди, проведені трейдером, просто копіюються на рахунок інвестора, і вивести гроші може лише сам інвестор.

При виборі керуючого варто оцінити, наскільки ризиковані торгові стратегії він застосовує. Як правило, поєднання невисоких ризиків і помірною прибутковості більш ефективно, ніж висока прибутковість, сполучена з великим ризиком.

Диверсифікація по керуючим.

Розміщуючи кошти на довірчому управлінні, не варто покладатися виключно на дії трейдера. Для найкращого результату застосовуйте і знизити ризики, слід розподілити інвестиції між максимальною кількістю трейдерів. Постійно аналізуючи ефективність їх роботи, ви зможете відмовитися від послуг тих, хто не приносить прибутку, і довірити свої кошти найбільш успішним керівником.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь