Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Стінові матеріали - критерії вибору

Практично будь-який стіновий конструкції пред'являється багато вимог: вона повинна бути досить міцною, щоб тримати масу всього будинку; довговічною, стійкою до атмосферних впливів і внутрішньому клімату приміщень, відповідати вимогам теплозбереження і звукоізоляції; вогнестійкою, екологічно безпечною, красивою.

Стіни можна побудувати з дерев'яного бруса або колоди, блоків пористого бетону (газосилікатних від alex-group.com.ua/stounlajt і пінобетонних), бетонних плит, традиційного керамічної цегли або великоформатних пустотілих керамічних блоків. Є на ринку й інші технології по зведенню стін - швидко конструкції.

Зазвичай при виборі стінового матеріалу майбутні забудовники керуються особистими перевагами і фінансовими можливостями. Але є і третій критерій вибору, який не можна скидати з рахунків: теплотехнічні параметри. Іншими словами, стіни будинку повинні мати опір теплопередачі згідно теплотехнічним нормам, і при цьому забезпечувати необхідний температурно вологісний комфорт в приміщеннях.

Коротко проаналізуємо стінові матеріали відповідно до цими трьома критеріями.

Для багатьох забудовників найбільш популярним і надійним будівельним матеріалом, як і раніше залишається цегла. Стіни з нього вогнетривкі, не схильні до гниття, як деревина. Але вартість цегляного будинку висока, особливо, якщо в будинку планується жити цілий рік. В цьому випадку доведеться зводити товсті стіни, витрачатися на утеплення і потужний фундамент.

Більш високі показники по теплоізоляції у пустотілих керамічних блоків - деякі з них не треба навіть утеплювати, і це буде відповідати сучасним вимогам діючих в Україні ДБН теплозбереження. Детально про будівництво стін з керамічних блоків.

Популярні у наших забудовників пінобетонні блоки. Будинок з них, за словами будівельників, буде коштувати приблизно на 20% дешевше, ніж цегельний. Пінобетон володіє хорошою теплоізоляцією, що згодом знизить витрати на опалення. Ще одна перевага - невелика вага піноблоків в порівнянні з цеглою. Це зменшує навантаження на фундамент. Правда, пінобетон за структурою - матеріал пухкий, що знижує міцність конструкції. Детально про будівництво будинку з пінобетонних блоків.

Газобетон - теж теплий, але гігроскопічний. Тому якщо будинок планується будувати неподалік від водойми, краще вибрати інший матеріал.

Досить високими теплоізоляційними властивостями володіє полистиролбетон: в 2 рази тепліше, ніж піно і газобетони, і в 3-4 рази тепліше, ніж цегла. Як і пінобетон, полістиролбетон в збірному або блочному будівництві вимагає мінімальних зусиль при монтажі: його можна пиляти ручною пилкою, обтісувати і забивати цвяхи. Мінуси технології: більш висока ціна робіт, небажане їх проведення в зимовий період.

Найшвидший спосіб звести будинок - скористатися швидкомонтуючими конструкціями. Йдеться про збірному будинку. В основі його - дерев'яний або металевий каркас. Будинок купується в розібраному вигляді, а потім збирається вже на ділянці бригадою з 5-7 чоловік. Час збірки (в залежності від площі) може скласти від пари-трійки тижнів до декількох місяців.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь