Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як правильно вибрати газовий котел

Як добре жити в теплому і затишному будинку знають всі. Але стандартне опалення іноді підводить. На вулиці вже холодно, а тепла в квартирі немає або, навпаки - вдома така спека, що повітря є тільки на вулиці. Відмінним помічником у цьому питанні буде газовий котел. У квартирі встановлюють звичайні газові котли, а в приватних будинках - підлогові.

Якщо ви зважилися обзавестися таким пристроєм, то потрібно знати, як правильно його вибрати на сайті компанії Тепломонтаж. Для початку вивчіть матеріал, з якого зроблений агрегат, адже від цього залежить не тільки його вигляд, але і міцність. Наприклад, сталь виглядає сучасніше, ніж чавун, але при неправильному використанні може легко піддатися корозії. Такими ж порадами потрібно керуватися, якщо ваше придбання - газова колонка.

Чавунний виріб непросто піддати корозії, виглядає воно надійніше. Через товстий теплообмінника у нього великий термін служби. Однак такий метал, незважаючи на його громіздкість, дуже крихкий. Його легко пошкодити. Зіпсувати такий котел зможе навіть жорстка вода. Коли зберетеся йти в магазин, заздалегідь запишіть дані про матеріал, з якого зроблений ваш будинок, про його площі та поверховості, кількості радіаторів опалення, довжині і діаметрі труб. За допомогою цих параметрів продавець-консультант зможе підібрати для вас кілька моделей.

На жаль, в квартирах або будинках іноді бувають перебої зі світлом. Тому намагайтеся придбати котли вітчизняного виробництва. Вони не залежать від електрики. Більш економічні двоступеневі котли. У такому пристрої можна самим вибрати рівень потужності. А термін служби цього виробу вас порадує. Якщо порівнювати пальника в газових котлах, то дешевше обійдеться атмосферний пальник. Вона прослужить довше вентиляторної, а працює набагато тихіше.

Зазвичай котел газовий вже має вбудовану атмосферну пальник потужністю до 80 кВТ. Але він зможе забезпечити теплом невеликий будинок. Для величезних котеджів підійде котел з надувним пальником. Її купують окремо. Потужність надувний пальника досягає декількох тисяч кВТ. Вона має великий ККД, але працює дуже шумно. Намагайтеся купити пристрій відомої марки з більш розвиненим сервісним центром. В цьому випадку у вас не виникнуть проблеми з обслуговуванням і запчастинами.

Коли принесете куплену річ додому, то налаштуйте відразу такий рівень тепла, в якому вам буде затишніше себе відчувати. Якщо ви купили потрібний для вашого будинку котел, то зробити це буде просто.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь