Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як знайти якісне насіння?

Підготуватися до дачного сезону можна тільки з осені. Зібрати насіння квітів і овочів, висушити і надійно приховати до наступної посадки. Заготовити землю для посадки розсади, сколотити або купити скриньки для висадки насіння, а потім з нетерпінням очікувати зростання.

Придбання насіння майбутніх рослин також не варто залишати на останній момент. Ви можете придбати семена от semena.in.ua, де є великий вибір насіння і квітів і овочів за найдоступнішими цінами.

Важливо враховувати при купівлі насіння не тільки ціну, але і ряд інших чинників:

  1. Термін придатності. Враховуйте, що терміни для кавуна, наприклад, і помідор різні.
  2. Вибирайте не по яскравій упаковці, а по надійності фасовщика.
  3. Не купуйте занадто багато. До наступного врожаю навряд чи вартий і навіть, якщо не зіпсуються, то не принесуть бажаного врожаю.
  4. Якщо упаковка не пошкоджена, не має сліди підмоченою (розлучення), то цілком придатна для подальшого використання.

Де краще вибрати насіння для посадки?

Необачно підходити до покупки насіння може тільки недосвідчений городник або дачник. Звичайно, власноручні заготівлі, мабуть, самий ідеальний варіант, в якому ви впевнені. Але не можна мати в своєму арсеналі насіння абсолютно всіх рослин і сортів, і знати все, в тому числі і про заготівлю насіння теж неможливо. Та й завжди є місце людської помилки.

Пріметьте тих бабусь або сусідок, що продають огірочки або інші «дари» городу. Нерідко вони продають і насіння. Рідко хто з них користується хімічними засобами для обробки городу і гіпотетично можете бути впевнені в органічності такого насіння. Головним мінусом такого підходу - невідомо як зберігалися насіння, чи дотримувалися необхідні умови, і в кінці кінців, той це сорт, що потрібен.

Садовий центр або магазин. Бути застрахованим від неякісної покупки складно, але можливо. Головне вибирати продукцію перевірених марок, які довгий час існують. Приймайте до уваги і особливості грунту, кліматичні умови, адже причиною неврожаю можуть бути умови, які для належного зростання насіння не підходять. Негативним аспектом покупок в магазині, висновки з приводу того, яку марку насіння вибрати, можна зробити тільки з пакування.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь