Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Невралгія - симптоми і лікування захворювання

Невралгія є гостро протікає захворювання, головною мішенню ураження якого стає локально розташований нерв. Біль невралгії дуже гостра, що характеризується саме роздратуванням нервового закінчення, що приводить до часткової або повної втрати його функціональної складової.

Невралгія нервів має три яскраво виражених локалізації: черепну, спинальну і стегнову.

Що призводить до невралгії

Найрізноманітніші причини. Першоджерелами роздратування нерва можуть бути різні недоліковані запальні процеси, пухлини і гематоми, отруєння токсичними речовинами і стресові чинники.

Крім цього, вам може бути цікаво як відрізнити невралгію в області серця.

Встановити невралгічних защемлення і поразки нерва може виключно профільний лікар-невролог, який вислухавши первинну інформацію у вигляді скарг пацієнта, може зробити обстеження з використанням високоточної техніки. Найчастіше обстеження проводиться у вигляді електронейрографія, якщо є підозра на травму нервового волокна. більш повного обстеження для виявлення або виключення основного захворювання.

Іноді лікар призначає процедури МРТ, якщо у пацієнта діагностується поразка не окремого нерва, а їх сукупності. Найчастіше такі ураження виникають внаслідок ударів м'яких тканин і пухлин.

Невралгія лицьового нерва: перша допомога

Доцільно розглянути найпоширеніший вид невралгії - це поразка лицьового нерва, зокрема трійчастого.

Даний нерв відповідає за мімічну рухливість особи і рота людини. Також завдяки функціонуванню даного нерва людина відчуває дотики до обличчя вплив різних дратівливих чинників.

Невралгія трійчастого нерва завжди розвивається несподівано на тлі перенесених або доліковувалася інфекцій, в тому числі герпесних, стисненні кровоносних судин, різких проявах алергіків-токсичних реакцій і застарілих травм. Людина, що піддався нападу невралгії, переживає неприємні відчуття: його обличчя, зокрема м'які тканини судомить, на момент він втрачає здатності тактильно відчувати свій шкірний лицьовій покрив, а міміка частково онемевает.

Можливо вам потрібно дізнатися більше про мазь при шийній невралгії, детальніше про яку читайте на сайті dobrobut.

У хворого мимоволі течуть сльози, підвищується слиновиділення через неадекватну реакцію організму на що відбувається збій.

Жувальна функція часто стає блокованою через часті спазми

Першу екстрену допомогу, яку можуть надати сторонні людині з ознаками невралгії лицьового нерва - розтерти таблетку аспірину в порошок і, розчинивши у воді, дати випити хворому. Також рекомендується прикласти холодні предмети до ураженого особовому ділянці. Якщо під рукою немає нічого холодного, але є флакончик духів на спирту, буде ефективним розтерти шкіру обличчя в ураженій зоні серветкою, окропленої цими духами, до легкої червоності.

Але це тільки перші заходи. Найчастіше лікар призначає комплексне медикаментозне лікування, яке передбачає строгий прийом призначених ліків в їх встановленої дозуванні.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь