Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як вибрати пневматичну гвинтівку

Пневматичні гвинтівки завжди викликали непідробний інтерес у чоловічої половини в нашій країні.

І якщо в радянські часи варіанти пневматики були в основному обмежені лише продукцією Іжевського заводу, то сьогодні розмова про вибір пневматичних гвинтівок куди більш актуальне з огляду на розмаїття моделей.

На що слід звернути увагу, перш ніж купити пневматичну гвинтівку:

  1. • Принцип роботи
  2. • Потужність
  3. • Калібр
  4. • Зовнішні особливості

   Принцип роботи.

По пристрою виділяють 4 типи пневматики:

Газобалонна пневматика. Стрільба здійснюється за рахунок дії стандартного 12-грамового балончика.

Це досить поширений вид пневматичних гвинтівок, що володіють одним очевидним перевагою - можливістю безперезарядной, а іноді і автоматичної стрільби.

До того ж, СО2 моделі відрізняються високою реалістичністю виконання. Основний же недолік таких гвинтівок - нестабільна робота при низьких температурах.

До речі, в Лигаспорта аксессуары для прицелов ви можете придбати швидко та просто за найвигіднішими цінами.

Пружинно-поршневі гвинтівки. Найпростіший і найстаріший тип пневматики. Це ті самі «переломки», що зустрічаються в звичайних тирах.

Досить проста система пристрою - явна перевага таких пневматичних гвинтівок. Однак необхідність постійної перезарядки зброї позначається на скорострільності.

Компресійна пневматика. Наступний щабель еволюції пружинно-поршневих моделей. Відрізняється якісно лише більш прицільною стрільбою.

Ціна на такі гвинтівки відповідно вище попереднього типу.

Пневматичні гвинтівки з попереднім накачуванням. Мерседес в світі пневматики.

Найдорожчі і найякісніші моделі зброї такого типу. Досить рідко використовуються простими обивателями, частіше - професійним спортсменами.

Принцип роботи полягає в накачуванні спеціального резервуара. Однією накачування вистачає на 30-150 пострілів.

Далі варто класифікувати пневматику по потужності.

У побуті найчастіше застосовуються пневматичні гвинтівки з дуловою енергією від 3 до 7,5 джоулів. Для їх придбання і використання не потрібно спеціальних дозволів, до того ж покупець отримує порівняно непогану потужність на виході.

   Калібр

Найбільш поширені гвинтівки з використанням куль під 4,5 мм.

Хоча існує і кілька інших, більш серйозних типів боєприпасів, які потребують спеціального дозволу на використання. Це калібр 5,5 мм і 6,35 мм. Останній відмінно підходить для цілей полювання.

Чимале значення грає і візуальна складова пневматичних гвинтівок. Ясна річ, що практично будь-який покупець хоче придбати аналог бойової зброї, відповідний йому по вазі, габаритам і іншими ознаками.

Що вибрати в цьому випадку, особиста справа кожної людини, комусь до душі класичні моделі гвинтівок, а хтось хотів би мати в своєму арсеналі аналог західної штурмової гвинтівки.

Удачі у виборі!



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


One thought on “Як вибрати пневматичну гвинтівку

Залишити відповідь