Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як підібрати навчальну літературу правильно

Одні підручники приваблюють своїм яскравим зовнішнім виглядом, інші - простим і доступним викладом, треті - своєю змістовністю і вузькою спрямованістю. Як вибрати те видання, яке принесе найбільше користі?

В процесі навчання школяр або студент може зіткнутися з ситуацією, коли необхідно підібрати літературу, що буде відповідати поставленим завданням. В даний час асортимент продукції і на прилавках, і в мережі представлений досить широко, особливо від видавництва богдан.

Навчальна література користується стабільним попитом, особливо якщо мова йде про різні рекомендації, методичні посібники або шпаргалки. Одні підручники залучають своїм яскравим зовнішнім виглядом, інші - простим і доступним викладом, треті - своєю змістовністю і вузькою спрямованістю. Як вибрати те видання, яке принесе найбільше користі? Часто трапляється так, що перебуваючи в гонитві за знаннями ми віддаємо перевагу кількості, а не якості, що вкрай помилково. Таким чином, можна позбутися накопичених фінансових активів і не придбати бажаного.

Щоб не залишитися біля розбитого корита, слід в процесі вибору літератури слідувати порадам, що описані нижче. По-перше, необхідно скласти список необхідних посібників і строго відштовхуватися від наявного переліку. Бажано поспілкуватися з викладачами або вчителями, щоб зіставити наявний асортимент з їх рекомендаціями. Так можна уникнути зайвих витрат. По-друге, збираючись в книжковий магазин, варто скласти список необхідної літератури. Бажано дізнатися, які підручники рекомендує купити викладач. Це позбавить учня від зайвих витрат.

Вибираючи книгу, перш за все, варто звернути увагу на її титульний лист. Саме на ньому повинні бути зафіксовані автори, їх наукові ступені і звання. Тут же можна побачити чи рекомендоване видання Міністерством освіти і Академією наук. Потім необхідно погортати книгу, щоб зрозуміти, наскільки надрукований текст читабельний і легкий для сприйняття. Якщо важливі моменти виділені шрифтом, є зображення, схеми і приклади, то це великий плюс. Прочитайте кілька абзаців, щоб оцінити стиль викладу і те, наскільки він зрозумілий.

Краще купити підручник, ніж шпаргалки або короткі курси, які часто містять масу неточностей. Не варто економити на якісній навчальній літературі, адже знання - це сила.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь