Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як вибрати телескоп для дитини

Космос - тема, що турбує і розбурхує безліч умов сучасних людей. Він здається (і є) таким неосяжним, загадковим і цікавим. А скільки приголомшливих фотографій планет і зірок можна знайти в Інтернеті. Напевно, кожному хотілося б побачити їх своїми очима в реальному житті. А яким цікавим розвагою це стало б для дітей!

Для того, щоб здійснити цю мрію, знадобиться телескоп. Однак його вибір може викликати великі труднощі. Тому радимо уважно прочитати цю статтю і ознайомитися з кращими виробниками телескопів на сайті https://yvidet-vse.com.ua/telescope/ .

Яке збільшення необхідно на телескопі

Всім хотілося б бачити незвичайні зображення через свій телескоп, подібно до тих, які можна знайти в Інтернеті. Однак подібне неможливо побачити навіть за допомогою найбільш потужного телескопа, доступного до продажу. Справа в тому, що красиві картинки виходять завдяки космічним апаратам, а також спеціальних пристроїв, що знаходяться в обсерваторіях. Всі фото робляться з великою витримкою, це і наділяє їх загадковістю. Варто знати, що кратність збільшення і зовсім не вважається головним показником при виборі телескопа. Дуже багато спостереження, тим більше ті, які здійснюють діти, здійснюються при найменшому збільшенні. Набагато важливіше звернути увагу на такий параметр, як апертура - це діаметр найважливішого дзеркала. Велика за розміром апертура дозволяє більшій кількості світла потрапити в трубу, а значить і об'єкти в телескопі будуть більш яскравими, буде доступно і велике збільшення. Апаратура шістдесят міліметрів дозволяє провести різноманітні цікаві дослідження і спостереження з дітьми.

Рефрактор і рефлектор - різниця і вибір

Рефрактор використовує лінзу як об'єктив. Такий телескоп буде більш простий, навіть елементарний у використанні, тому йому простіше доведеться після дитячих досліджень. Рідко зустрічаються Рефрактори з діаметром головного дзеркала (апертурою) понад дев'яноста міліметрів, та й ціна в такому випадку буде вкрай висока.

Рефлектор використовує дзеркало як об'єктив, тому такий спосіб є зручним для створення бюджетного телескопа з широкою апертурою. Однак рефлектори потребують дбайливого ставлення і ретельного догляду. Але, що важливо, рефлектори надають перевернуте зображення - для астрономів це не має значення, але у дітей викликає певні складнощі.

Професіонали рекомендують вибирати рефрактор для дітей, адже він відмінно підійде і за програмними цілями, і за доступною вартості.

Що видно через недорогий дитячий телескоп?

Перш за все, можна спостерігати за Місяцем. Навіть бюджетний, не самий дорогий телескоп розкриє дітям маленькі секрети Місяця - її пористість, цікаву поверхню. Після цього буде цікаво і захоплююче знайти планети рідної Сонячної системи. Зрозуміло, чітких обрисів практично не буде, скоріше лише невеликі горошки потрібного кольору. Однак в деяких випадках вдасться навіть побачити кільця Сатурна.

Зірки на небі виглядають такими ж точками, проте вони більш яскраві. Необхідно зрозуміло пояснити дітям, що за зірками необхідно уважно спостерігати, вдивлятися. Безладне водіння по небу не дасть ніяких результатів і цікавих спостережень.
Юні астрономи отримають масу задоволення після спостереження за нічним небом, рухом небесних тіл. Цей процес схожий на щось містичне і загадкове. Більш того, завжди є можливість придбати якісний телескоп, що був у вжитку - користуватися ним буде так само цікаво і захоплююче, проте він дозволить заощадити деяку суму.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь