Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як підібрати паркетну дошку

Підлогове покриття з паркетної дошки надає приміщенню гарний і шляхетний вид. Штучні покриття для підлоги як ламінат, лінолеум, ковролін або плитка не сприяють комфорту в будинку. А дерев'яна підлога, завжди приємний для босих ніг і не викликає ніяких алергічних реакцій як штучне покриття.

Вибираючи паркетну дошку від http://0443622812.com/parketnaya-doska/ для свого будинку або квартири потрібно спочатку розібратися в її асортименті та різновидах. Паркетна дошка виготовляється з різних цінних порід дерева. Найміцнішою і затребуваною є паркетна дошка з дуба. На вартість дошки впливає не тільки порода дерева, з якого вона виготовлена, а й інші параметри. Треба сказати, що паркетна дошка складається з внутрішнього і поверхневого шару. Внутрішній шар, це пресоване дерево, на яке зверху приклеєний шар цінної породи дерева. Він і є всю важливість і значимість при її експлуатації. Тому, при оцінці паркетної дошки, враховується в першу чергу її розміри і товщина натурального поверхневого шару. Її довжина може становити від 2,5 метрів, а ширина від 20 сантиметрів. Чим менше розмір паркету, тим відповідно нижче його вартість.

Товщина натурального поверхневого шару залежить від висоти підстави дошки. Так, наприклад, дошка висотою 7 мм, зверху покрита тонким шаром шпону, який не піддається циклювання і дуже не практичний в експлуатації. Делікатний паркет, який вимагає дбайливого до себе ставлення, має висоту 10 мм з натуральним шаром до 2,5 мм. Його можна укладати в приміщеннях з малою прохідністю, як спальні або дитячі. Найоптимальніший, і часто вживаний паркет має висоту підстави 13-15мм з натуральним поверхневим шаром до 4 мм. Для приміщень з великою прохідністю і інтенсивними навантаженнями вибирають паркетну дошку висотою від 20мм до 25мм. Таку дошку вже можна укладати відразу на бетонне покриття або дерев'яні лаги. Вона дуже практична і зносостійка.

Також паркетну дошку сортують за кольором, розпилу деревного стовбура, наявності видимих ​​дефектів і малюнку деревини. Таке сортування дошки називається селекцією. Але щоб купити паркет саме такої якості як ви хочете, потрібно звертатися в спеціалізовані, добре себе зарекомендували компанії. Вони завжди вам пред'являть всі сертифікати та гарантійні зобов'язання на якість товару.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь