Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Дегідратори для овочів і фруктів

Різні моделі сушарок відрізняються безліччю параметрів, але для обробки продуктів мають значення принцип роботи, геометрія і матеріал корпусу, ємність сушильної камери, режими дегідратації і потужність. За першим критерієм дегідратори діляться на два основних типи.

Конвективні. Процес зневоднення відбувається за рахунок обдування овочів і фруктів розігрітим повітрям від тепловентілятора. Такі сушарки недорогі, прості і зручні у використанні. Але вибір способу обробки не дуже вдалий для тривалого зберігання плодів, призводить до значної втрати вітамінів. Сушка відбувається нерівномірно, займає відносно багато часу, вимагає великої витрати електроенергії.

Інфрачервоні. Відрізняються від попереднього типу наявністю джерела ІК опромінення. Це збільшує ціну, але позитивно впливає на якість обробки. Процес зневоднення відбувається більш рівномірно, менше тривалий. Плоди, висушені в такому приладі, зберігаються значно довше без втрати споживчих властивостей і мікроелементів.

Дегідратори від http://technofood.com.ua/shop/category/teplovoe-oborudovanie/degidratory з конвекцією зазвичай мають вертикальну конструкцію круглу геометрію корпусу. Вентилятор може бути розташований знизу або зверху. Ці нюанси не сильно впливають на якість обробки, проте для зручності експлуатації і обслуговування можуть мати значення:

  1. перший варіант швидко забивається частинками плодів і краплями соку, його складніше чистити, але легше завантажити для сушки;
  2. другий позбавлений цього недоліку, простіше обслуговується, але конструктивні особливості менш зручні для укладання плодів в лотки.

Загальним мінусом для цих моделей вважається змішування запахів, тому продукти різних видів рекомендується обробляти окремо.

Агрегати з ІК джерелом тепла, як правило, виконані в горизонтальному варіанті з прямокутним корпусом. Це забезпечує їм низку переваг:

  1. прямокутний корпус простіше розмістити на кухні;
  2. дегідратація більш рівномірна;
  3. запахи не змішуються;
  4. лотки і внутрішній простір простіше чистити і мити;
  5. апарат простіше завантажувати плодами.

Головний мінус інфрачервоних приладів - вартість. Вони зазвичай дорожче своїх конвекційних побратимів. Як матеріал можуть використовуватися метал або пластик. Виробничі технології дозволяють створювати пластмаси з міцністю майже рівній металевій, домагатися від металу легкості пластмаси. Але все ж метал переважніше - він виграє в міцності у побутового пластику. З інших характеристик на першому місці ємність.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь