Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

У подорож на авто: тонкощі страхування

Збираючись у подорож за кордон на власній автівці, слід подбати про оформлення необхідних полісів страхування. У даному випадку, йдеться не тільки про медичну страховку, але й про транспортну. Без них перетнути кордон не вдасться ніяк. Про особливості туристичного страхування та його види читайте у даному матеріалі.

Дбаємо про себе…

Перш за все, мандрівникам за кордон знадобиться медична страховка. Вона є гарантом надання невідкладної допомоги у разі настання страхового випадку. Різновидів медичних полісів дуже багато, то ж доведеться ретельно ознайомитися з умовами договору перед його підписанням.

Мінімальний пакет страхування, який часто пропонують у туристичних агенціях, включає малий перелік медичних послуг. Але турист може підписати і більш розширений договір. У ньому можуть бути передбачені такі додаткові послуги, як оплата заміни квитка чи приїзду родича. Також варто цікавитися сумою покриття витрат на лікування. Визначаючи її, слід враховувати, що за кордоном вартість медичного обслуговування дуже висока.

Окрім вищеназваних критеріїв, на вартість туристичного поліса, впливають:

  1. напрямок подорожі;
  2. тривалість перебування за кордоном;
  3. вік та стан здоров’я страхувальника.

… та не забуваємо про власний автомобіль

Наступний поліс, який вам доведеться оформлювати, це Зелена карта ціна якої чітко регламентується на державному рівні. При цьому, звичайно вона залежить від курсу євро на момент купівлі. Також на вартість даного полісу впливає країна подорожі та її строк.

«Зелена карта» забезпечує страхування автомобілів за кордоном. Вона ідентична по суті автоцивілці, але з іншою територією покриття. Цей поліс покриває цивільну відповідальнім перед третіми особами у разі виникнення дорожньо-транспортної пригоди.

Обираючи туристичне страхування, слід пам’ятати про його розширені можливості. Якщо є бажання можна убезпечити себе від багатьох інших поширених ризиків, що можуть виникати у подорожах. Насамперед, це втрата багажу. Також можна застрахуватися від невиїзду з причин, незалежних від самого туриста.

То ж, якщо у найближчому майбутньому ви плануєте подорож на власній автівці, заздалегідь подбайте про оформлення усіх необхідних страхових полісів. Хай вони, звісно, не згодяться, але краще бути готовим до непередбачуваних ситуацій, які можуть змусити розгубитися у незнайомій країні.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь