Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Вибираємо літні і всесезонні шини

Зараз багато автолюбителів задаються питанням - чи є сенс купувати колеса по сезону, якщо існують всесезонні варіанти? Відповідь буде однозначна - звичайно, є! Адже різниця між літніми і всесезоннимі шинами дуже велика.

Як підібрати літні автошини

Літня гума встановлюється після зимового періоду тоді, коли за вікном стовпчик термометра піднявся до позначки в + 7 °С і вище.

В цей час полімерні речовини, впроваджені в розробку гумової суміші для варіантів шин на літо будуть проявляти свої найкращі якості, додаючи ефективності в головних аспектах безпечного пересування автомобіля.

Більшість виробників літніх автошин від https://atl.ua/shiny/legkovye основну увагу звертають на:

  1. рівень зчеплення машини з сухою і мокрою дорогою;
  2. керованість;
  3. стійкість до аквапланування;
  4. опір коченню;
  5. комфортність їзди.

Визначити рівень зчеплення можна за допомогою застосування декількох різких гальмувань на ділянках дороги, де поблизу немає інших автомобілів. Також можна подивитися в довідниках про конкретну моделе покришок, де вказана вся інформація про технічні характеристики і можливості скатів.

Керованість повинна бути чіткою, з миттєвим відгуком шини на рульові команди. Велику роль в цьому відіграють форма протекторного малюнка і площа контактного плями, жорсткість в центральній зоні і бічних елементів протектора, а також склад гумової суміші.

Аквапланування - одне з найбільш небезпечних явищ, яке може статися в умови мокрої траси. В цей час не рекомендується нехтувати швидкісними обмеженнями при їзді, а на ділянках шляхів, які сховалися водяним шаром - і зовсім бажано скидати газ до мінімуму.

Стійкість покришок до цього явища в основному залежить від форми протекторного малюнка і кількості спеціальних водовідвідних канавок на ньому. Також важлива і глибина протектора - чим вона більша, тим краще для шини.

Чим нижче опір коченню - тим більш економним буде ваше пересування в плані паливних витрат. На це впливають гумовий склад, жорсткість блоків протектора і конструкція каркаса. Якщо саме таку шину Вам вдалося підібрати - економія складе до 5%.

Комфорт позначає рівень шуму від коліс під час їзди. На нього також великий вплив робить склад хімічних елементів гумової суміші, будова каркаса, розташування і обємність блоків на поверхні протектора.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь