Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Розпашні ворота

Будь-який приватний будинок огороджують парканом. Існує такі варіанти воріт, як орні і відкоти. Найпоширенішим типом є орні ворота. Їх популярність обумовлена ​​простотою в експлуатації, високою надійністю, доступною вартістю. Протягом тривалого часу орні ворота були повністю дерев'яними. Зараз їх частіше роблять або повністю металевими, або на металевій рамі.

По конструкції ворота бувають:

  1. - з одного стулкою (одностулкові);
  2. - з двома стулками (двостулкові).

Існує також комбінований варіант воріт, коли в стулку вбудована хвіртка. Цим збільшується проліт воріт.

Для приватного сектора більше поширений двостулковий тип воріт з металу з окремою хвірткою поруч з ними. Найбільш популярні ворота від http://metalworld.com.ua/ з профнастилу. Каркас для них робиться зі звичайної труби, діаметр якої до 40 мм або квадратного профілю з таким же перетином. Стулки можуть мати ребра жорсткості. Залежно від розміру воріт кількість ребер може змінюватися. Розташовуватися вони можуть також по-різному: по діагоналі, по вертикалі або горизонталі, або комбіновано.

Вважається, що найкраще тримають геометрію воріт поперечина по горизонталі і від неї вгору і вниз поперечки по діагоналі. Всі з'єднання труби або профілю робляться за допомогою зварювального апарату. Крім того до рами і стовпів опори симетрично приварюють навіси. Мінімальна кількість - по два на кожну стулку. Після цього раму гарантують і фарбують. Бажано використовувати якісну фарбу. Коли фарба висохне - до рами кріплять листи профнастилу. Їх прикріплюють шурупами.

У конструкції воріт повинен бути передбачений механізм замикання. Зазвичай це Г-подібний стопор в нижній частині воріт і горизонтальний затвор між стулками.

Практика показує, що мінімальна ширина воріт повинна становити 3 метри. Цією ширини досить для проїзду звичайної легкової машини. Висоту воріт не рекомендується робити менше двох метрів.

Останнім часом часто розсувні ворота автоматизують. Для цього випускаються спеціальні електроприводи, які приєднують до кожної стулці воріт. Крім того автоматика включає в себе блок управління, електромагнітний замок і антену. Залежно від моделей, кріплення приводу може бути різним.

Потрібно відзначити, що на сьогоднішній день головний недолік автоматичних орних воріт - досить висока вартість автоматики.

Проектуванням систем вентиляції займаються майстри компанії «Повітряні системи». Вона спеціалізується на проектуванні та монтажі широкого спектра кліматичного обладнання.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь