Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

За скільки часу краще купувати авіаквитки?

Всі знають, що переліт обійдеться дешевше, якщо купувати квитки заздалегідь. Але в житті мало хто так робить - в тому числі тому, що незрозуміло, коли це «заздалегідь» настає. Коли мова йде про подорожі, українці рідко загадують наперед: у кого-то терміни відпустки залежать від начальства, хтось відкладає покупку авіаквитків до останнього, тому що немає зайвих грошей. В результаті навіть найбільш далекоглядні бронюють квитки за півтора-два місяці до вильоту і економлять при цьому максимум 6% від середньорічної вартості. А могли б заощадити до 33%.

Є два періоди, коли летіти з України найвигідніше. Перший сезонний спад - з середини січня до кінця лютого. Найкраще летіти в середині лютого, коли ціни на квитки від https://aviakassa.net/ падають на 35% в порівнянні з піковим серпнем.

Другий спад цін починається з середини листопада і закінчується в середині грудня. Найвигідніше час для відпустки в другому півріччі - з 21 листопада по 11 грудня. Квитки на ці дати обійдуться на 32% дешевше, ніж на Новий рік, і на 38% дешевше в порівнянні з літом.

Найдорожче летіти влітку і на новорічні свята. Якщо їдете відпочивати в кінці липня-початку серпня, переплатите до 21%. А квитки на Новий рік стоять на 15% більше середньої ціни по року.

Час, коли варто чекати акцій:

  1. високий і низький сезон;
  2. святкові дні
  3. раннє бронювання;
  4. покупка в нічний час і в понеділок.

Коли бронювати квитки на літо?

Планувати на літо дешевий відпустку - все одно, що перераховувати пальці на руках: їх десять, а влітку квитки і готелі дорожче - сюрпризів не буде. Але заощадити на літній відпустці все-таки можна, якщо бронювати авіаквитки в правильний час.

Квитки в сонячні країни на зразок Болгарії, Хорватії, Чорногорії, Грузії, Ізраїлю, Кіпру й ОАЕ найдешевше купувати мінімум за 3 місяці до вильоту: якщо летите в липні - бронюйте в квітні або раніше. А в ідеалі - в середині листопада: так ви заощадите третину від середньої ціни квитка.

Досвідчені мандрівники купують авіаквитки на літо в Чехію, Францію, Німеччину, Грецію, Італію, Іспанію або Угорщину за 7,5 місяців до поїздки. Так можна заощадити до 19% від середньорічної вартості. Наприклад, родина з двома дітьми півтора і семи років хоче відпочити в Греції в червні. Якщо квитки вони куплять в жовтні, дорога в обидва кінці обійдеться приблизно на 13 тисяч дешевше, ніж при бронюванні в травні.

Планувати літню відпустку більше ніж за півроку виходить рідко. Упустили момент - постарайтеся купити авіаквитки в Європу хоча б за 2,5 місяці до вильоту. Тобто, якщо летите в серпні, квитки найкраще бронювати в січні-лютому, але вже точно не пізніше середини травня.

Летіти в Америку влітку дорого, але якщо все ж треба, купуйте квитки за 7,5 місяців до поїздки: на липень, наприклад, в середині листопада. Тоді різниці вистачить на ніч в тризірковому готелі на Манхеттені.

В Азії влітку «низький сезон»: погода в цей час вередливими, зате туристів мало, а квитки і готелі коштують дешево. Бронювати авіаквитки в Азію на літо найкраще пізньої осені або взимку. Наприклад, щоб поїхати до В'єтнаму в червні, купуйте квитки в середині жовтня. Вийде на 16% дешевше, ніж в середньому по році. За два місяці до вильоту ви заощадите приблизно 12%, а далі квитки на літо в азіатські країни починають дорожчати.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь