Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Розетки. Як вибрати якісні розетки і не переплатити?

Роблячи капітальний ремонт або виконуючи всі роботи в новому житлі, першочерговим питанням стоїть проводка електрики. Від якості та правильності монтажу залежить безпека приміщення, майна і перебувають там людей. Перш за все, варто подбати про те, щоб купити розетки.

Що це таке розетка? Яке призначення пристрою? Які види їх зустрічаються в продажу?
Розетка - це спеціальний пристрій, призначений для вільного підключення і відключення електричних приладів. Виділяють кілька типів роз'ємів, що використовуються на території колишніх країн СРСР:

Радянський. У старих квартирах і будинках ще можна зустріти такий варіант. Їх мінус - не завжди стійкий контакт, викликаний поступово розбивають гніздом. Також часто спостерігалися «випадіння» розеток через недостатньо сильного кріплення в стіну. Більшість приладів, що випускаються сьогодні, мають вилки стандарту «євро», тому для користування ними доведеться придбати перехідник.

Європейський. Дуже стійке пристрій з глибокою посадкою вилки. Підходить під всі випускаються електроприлади. Отвори для вилки - круглі.

Американський. Схожі на «євро», тільки використовуються квадратні отвори. Якщо порівнювати з попереднім варіантом, то контакт з електроприладами слабкіше.

Універсальний. Розроблено такі вироби під американські і європейські стандарти вилок. Їх доречно встановлювати, якщо використовується імпортна техніка.

Представлений перелік далеко не повний, але для країн Європи це найпопулярніші різновиди. Придбати їх вигідно без переплат можна, відвідавши магазин електрики https://elektrovoz.com.ua/.

Чи варто вибирати розетки із заземленням?

Для безпечного використання приладів з потужністю понад 300 Вт рекомендують установку розеток з третім контактом. Це необхідно в тих будинках, де немає заземлення. Якщо ви є власником приватного будинку і прокладаєте проводку самі, то обов'язково робіть її з заземлюючим проводом.

Різновиди пристроїв

Розетки діляться на два види:

Вбудовувані - встановлюються в стіну, при цьому «нутрощі» не помітні. Для монтажу необхідно зробити об'ємне отвір і поставити підрозетник. Розрізняють як різновид вбудованих моделей - висувні розетки. Зазвичай такий вид встановлюють на кухні для більшої естетичності і зручності робочої поверхні.

Накладні. Свердлиться два отвори для кріплення розетки. З одного боку такі пристрої легко встановити, з іншого не завжди доречно для інтер'єру.

Особливості продукції, що випускається

Сьогодні розетки оснащені додатковими функціями, такими як:

  1. захист від дітей,
  2. захист від вологи (відмінний варіант для ванної кімнати),
  3. підсвічування,
  4. виштовхувач вилки і навіть таймер.

Вибираючи розетку, подумайте, де вона буде встановлена ​​і якими додатковими функціями повинна володіти.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь