Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Переваги та особливості аутсорсингу ЗЕД

Проблеми, пов'язані з оформленням митної декларації та розмитненням товарів, доводиться вирішувати багатьом компаніям, що перевозять їх через державні кордони.

Щоб полегшити вирішення цих проблем і забезпечити успішне подолання всіх перешкод, необхідно делегувати свої юридичні повноваження фахівцям, що здійснюють аутсорсинг зовнішньоекономічної діяльності на платній основі. В цьому допоможе технический экспортер швидко та без проблем.

В рамках аутсорсингу фірма-замовник передає частину управлінських функцій і бізнес-процесів на обслуговування іншій організації, що спеціалізується в даній сфері. У країнах з високорозвиненою інфраструктурою аутсорсинг ЗЕД постійно використовують 80% фірм. У нас їх частка також поступово збільшується, чому значною мірою допомагають нововведення в сфері митного законодавства.

Використання аутсорсингу ЗЕД вигідно при дотриманні наступних умов:

  1. обсяги та частота здійснюваних компанією поставок не надто великі - в такому випадку мати власні логістичні та зовнішньоекономічні підрозділи недоцільно з економічної точки зору;
  2. обсяги та частота здійснюваних компанією поставок досить великі, однак її керівництво прагне зосередити всі наявні ресурси на основному виді її діяльності;
  3. є необхідність у зменшенні тимчасових і фінансових витрат на утримання власних логістичних та зовнішньоекономічних підрозділів.

Специфіка нашого законодавства полягає в його постійній зміні, внаслідок чого потрібно забезпечувати безперервний моніторинг нормативно-правових актів. У разі неправильного оформлення продукції її митна вартість буде скоригована, а до компанії можуть бути застосовані штрафні санкції.

Серед переваг аутсорсингу ЗЕД можна виділити наступні:

  1. скорочення резервів і «заморожених» грошових коштів;
  2. підвищення гнучкості виробничого циклу;
  3. прискорення виконання і підвищення якості замовлення;
  4. прискорення оборотності коштів компанії;
  5. зниження собівартості продукції.

В даний час передача стороннім організаціям оформлення митної декларації найбільше затребувана компаніями, що ведуть оптово-роздрібну торгівлю імпортними виробами. Крім того, аутсорсинг ЗЕД вигідний для компаній, що використовують у виробничому процесі закордонну сировину, а також для компаній, що експортують свою продукцію.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь