Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як вибрати літній табір для вашої дитини

Рано чи пізно питання організації літнього відпочинку дітей встає перед кожним батьком. Варіантів тут не так вже й багато: можна відправити чадо в село до бабусь або на дачу, або просто залишити на все літо вдома. Є ще один варіант - відправити дитину в дитячий літній табір. Це, безсумнівно, цікавіше часу в селі або в задушливому місті. Необхідно тільки правильно вибрати установа для літнього дитячого відпочинку. Давайте розглянемо питання з різних сторін.

Як зрозуміти, чи готова дитина до відпочинку в літньому таборі

Зазвичай на такий відпочинок можна відправляти малюка, коли йому виповниться 6 - 8 років, але тут багато що залежить і від його характеру. Найпростіше оцінити готовність дитя, виходячи з його самостійності. Подумайте, чи зможе ваш малюк самостійно підібрати одяг, що відповідає погоді, зібрати свої речі і не переплутати їх при цьому з речами інших дітей, самостійно заснути, привести в порядок зачіску. Обов'язково потрібно поцікавитися думкою школяра і його бажанням і готовністю провести час в літньому таборі.

Якщо малюк проти поїздки, то варто з'ясувати причину і по можливості постаратися її усунути. Можливо, він думає, що йому там буде нудно. В цьому випадку вам потрібно розповісти докладно про те, чим саме він буде займатися на відпочинку, намагаючись загострити увагу на тих заняттях, які точно припадуть до душі.

Якщо малюк вважає, що не зможе відпочинку знайти собі друзів, варто розповісти, що багато дітей їдуть в табір з тими ж побоюваннями, а в результаті стають там кращими друзями. Зазвичай найбільше чинять опір діти підліткового віку, яких часто відправляють до дитячих установ через неприємності різного характеру. В цьому випадку необхідно попередити адміністрацію про причини поїздки підлітка, щоб прояснити причину підвищеної конфліктності.

На що звертати увагу при виборі дитячого закладу

В першу чергу при виборі дитячого закладу для літнього відпочинку необхідно з'ясувати, наскільки добре забезпечена безпека самої території та дітей, відпочиваючих на її території. При цьому важлива і фізична безпека і психологічний комфорт. Для цього в установі повинен бути психолог, а також має бути багато вожатих. Також не завадить дізнатися, як давно працює організація і наскільки строго в ньому дотримуються правила. Якщо в таборі існують норми, за порушення яких передбачено виключення, це дуже хороший знак.

По можливості огляньте територію до поїздки дитини і познайомтеся з адміністрацією. Обов'язково з'ясуйте, наскільки якісно організована медична допомога дітям і харчування. Найкраще якщо їжу готуватимуть на території табору, а не привозити із сусіднього населеного пункту.

Один з найважливіших критеріїв - зайнятість дітей. В ідеалі у малюка повинно бути якомога менше вільного часу для развития ребенка. Те ж саме можна сказати про різноманітні сучасні гаджети. У літньому таборі повинно обов'язково існувати обмеження на користування мобільними телефонами, планшетами та іншою технікою.

Ви відправляєте дітей відпочивати на свіжому повітрі, а грати в планшеті вони можуть і вдома.

Обов'язково ознайомтеся з відгуками про відпочинок на сайтах. При цьому звертайте увагу на докладні розповіді батьків і приміряйте деталі до свого школяреві.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь