Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як поводити себе в кіно

Як треба поводитися в кіно, щоб перегляд фільму залишив після себе тільки позитивні емоції? Сьогодні ми розглянемо кілька важливих правил, яких треба дотримуватися при поході в кінотеатр, і дамо кілька порад.

Правила поведінки в кінотеатрі

Перше правило відвідування кінозалу - пунктуальність. Намагайтеся завжди приходити вчасно. Краще прийти навіть трохи заздалегідь, так як, запізнившись навіть на хвилину, в пошуку місця, ви закриєте собою екран іншим глядачам. До першого пункту можна додати ще одне негласне правило - якщо ви затрималися через пробки або забутого на плиті чайника, займайте будь-який вільний місце.

Друге правило етикету в кіно - вимкнений мобільний телефон. Саме вимкнений, або ж в режимі польоту. Практика показує, що завжди знайдеться хоч один любитель SMS-листування, і одна людина, яка забуде вимкнути звук. За всіма законами кінематографа, максимальна тривалість екранізації - дві години. Цей проміжок часу можна з комфортом провести без мобільного телефону.

На третьому місці стоїть тиша. Під час перегляду фільму необхідно дотримуватися тиші, навіть якщо це самый страшный фильм. Якщо є необхідність що-небудь обговорити з одним, то необхідно розмовляти якомога тихіше, не заважаючи іншим глядачам. Слід звернути увагу на шурхіт фантиками від цукерок, упаковками з-під чіпсів і т. д. Такі звуки теж дуже відволікають від перегляду.

П'яте правило, яке в пристойному суспільстві не обговорюють, але його не можна забувати - стежте за собою. Кінотеатр - це не 4Д атракціон, в якому об'ємне зображення супроводжується запахами. Ви відвідуєте громадський заклад, прийміть душ, почистіть зуби.

Шостим у списку правил є заборона на стукіт ногами. Ця проблема буває у людей з розладами психіки або підвищеної гіперактивністю. Такі глядачі можуть протягом довгих проміжків часу трясти ногами, відбиваючи ритм, чим викликають сильний дискомфорт у інших глядачів.

Останнє і найголовніше правило - ви не один в залі для глядачів. Проявляйте повагу до інших і тоді задоволення від перегляду фільму гарантовано.

Вибір місця в кінозалі

Навіть самий відмінний фільм може залишити після себе негативні емоції, якщо були обрані невдалі місця в залі для глядачів. Вибираючи місце для перегляду, враховуйте такі фактори як:

  1. розмір самого кінозалу;
  2. формат кінострічки;
  3. кількість місць в кінотеатрі;
  4. розташування динаміків;
  5. формат самого екрану.

VIP-зона - це місця, які знаходяться посередині залу. Оптимальна відстань до екрана дорівнює трьом діагоналям самого екрану. На цих місцях найкраща видимість. Вам не доведеться шукати на екрані головного персонажа або за допомогою бінокля розглядати ту чи іншу деталь. Вся аудіосистема в кіно орієнтована в першу чергу саме на цей сектор. Квитки в VIP-зону коштують трохи дорожче, ніж інші місця.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь