Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як аутсорсинг оптимізує бізнес-процеси

Аутсорсинг як засіб залучення персоналу для роботи в російському бізнесі є досить новим, проте багато суб'єктів підприємництва вже встигли оцінити позитивні сторони такого явища. В цілому, відповідь на питання, що таке аутсорсинг досить простий - це використання стороннього персоналу для виконання окремих робіт чи спектра діяльності на договірній основі без повноцінного працевлаштування. Особливості аутсорсингу надають безліч можливостей для підприємців, і ігнорувати подібний інструмент кадрової політики не варто.

Визначення аутсорсингу і його особливості

Суть поняття аутсорсинг може бути розкрита безпосереднім перекладом даного терміну. Так, з англійської мови outsourcing може бути переведений як «зовнішнє джерело». Відповідно, під аутсорсингом від outstaffing-sovetnik.ru/autsorsing розуміється використання не внутрішніх трудових ресурсів у вигляді працівників, з якими укладено трудовий договір, а зовнішніх - у вигляді співробітників інших підприємств або приватних підприємців.

Напрямків, в яких може використовуватися аутсорсинг досить багато, так само як і цілей застосування такої кадрової політики. Зокрема, використовуватися аутсорсинг може як інструмент в різних ситуаціях:

Для забезпечення тимчасового заміщення відсутніх працівників. У разі виходу певного важливого фахівця на тривале лікування або в декретну відпустку, може виникнути необхідність в заміщенні його посади. Висновок нового трудового договору в таких ситуаціях може передбачати певні складності - далеко не кожен претендент буде готовий укладати трудовий договір строкового характеру і ефективно працювати, знаючи про подальшу можливість звільнення в будь-який момент.

З метою оптимізації процесів, які не потребують постійної присутності фахівця в штаті, але потребують певних професійних навичках. Аутсорсинг дозволяє з мінімальними витратами покрити потреби в професійних фахівцях, присутність яких не потрібно на робочому місці протягом всього часу співпраці. Найбільш часто до таких послуг вдаються в питаннях бухгалтерського обліку або технічного обслуговування.

При необхідності отримання професійних послуг з певними розширеними гарантіями. Ступінь відповідальності фахівців і підприємств, що працюють за принципом аутсорсингу, часто є більш високою, ніж у безпосередніх співробітників. Таким чином застосування такої кадрової політики може надати додаткові гарантії безпеки для підприємства.

Для зниження витрат, пов'язаних з працевлаштуванням. Роботодавець і працівник в трудових відносинах мають на порядок більше обов'язків по напрямку відрахувань до різних соціальних фондів і податків. Аутсорсинг дозволяє знизити податкове навантаження.

З метою зменшення фактичного штату працівників. Нормативи цивільного, трудового та податкового законодавства часто мають строгі вимоги за обсягом штату співробітників підприємства. При аутсорсингу, які працюють за таким принципом фахівці не перебувають в офіційному штаті і, відповідно, не враховуються в питаннях визначення відповідності бізнесу заданим нормам.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь