Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як вибрати квадрокоптер для початківців

Напевно, всі ми бачили в різних фільмах і передачах ефектні кадри, коли камера пролітає високо над якимось гарним пейзажем. Не так давно неможливо було уявити, що їх може зняти самотужки звичайна людина, витративши розумну суму грошей.

Зараз же це стало можливим, завдяки появі моделей квадрокоптера - радіокерованих літальних апаратів важче повітря з чотирма повітряними гвинтами, що створюють тягу, спрямовану вниз.

Розробка моделей квадрокоптера сучасного типу була здійснена завдяки розвитку електроніки. Справа в тому, що вони оснащені електродвигунами, оборотами яких управляє спеціальна система стабілізації. Вона за допомогою датчиків руху і GPS безперервно відстежує положення квадрокоптера, і саме за рахунок регулювання обертів відбуваються все маневри.

Квадрокоптера встигли завоювати повсюдне визнання і популярність, завдяки тому, що кардинально розширюють можливості фото- і відеозйомки різних місць і подій.

Як правило, вони управляються за допомогою спеціального пульта, і якщо дати його в руки новачкові, нічого не пояснюючи, то літальний апарат просто буде розбитий.

Тобто, неможливо купити свій перший квадрокоптер для видеосъемки і відразу заробляти на зйомці: потрібен певний час на навчання.

До того ж, новачкові не варто відразу купувати професійну модель, яка коштує як автомобіль: в ній буде складно розібратися і якісь функції можуть виявитися незатребуваними.

Розглянемо те, яким же повинен бути квадрокоптер для новачка.

Фізичні параметри

Квадрокоптер, який ми вибираємо, буде першим. Тобто, дуже велика ймовірність, що він на великій швидкості зіткнеться з землею або якою-небудь перешкодою. Таким чином, він повинен більш-менш стерпно витримувати удари.

Для цього квадрокоптер повинен бути обладнаний захистом лопатей, бути легким і міцним.

Чи не занадто підійдуть для новачка маленькі квадрокоптери- "наладонники". Вони нестійкі до вітру, тобто більш складні в управлінні.

Крім того, у виборі розміру слід враховувати наступне. Хоча класичний квадрокоптер має рівну відстань між двигунами, у нього насправді є "ніс" і "хвіст", як у літака. Очевидно, що чим більше квадрокоптер, тим краще він видно в польоті, і тим краще ми розрізняємо його окремі частини. А правильно керувати ним ми можемо тільки знаючи, де вони знаходяться.

Це ще один аргумент на користь того, що квадрокоптер для новачка не повинен бути маленьким.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь