Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як вибрати барабани

Важко уявити собі мелодії, пісні, музичні твори без ритму. Цей особливий «пульс» задають ударні інструменти. Ритм з'явився разом із зародженням людства. Навіть древні люди часто використовували прототипи барабанів для зняття емоційної напруги, поліпшення душевного стану і для того, щоб відволіктися від стресу і одноманітності. Ці ударні інструменти поширені по всьому світу і мають багату історію.

Що означає слово «барабан»?

Даний термін з'явився в середині XIV століття. Якщо спочатку він ставився тільки до такої категорії як ударні інструменти, які були Мембранофони, то через кілька сотень років він ставився не тільки до барабанів, але і до бубна, литаври.

Між іншим, на сайті https://tos.in.ua/udarni-instrumenti-ta-perkusiya/utruerni-ustanovki ви можете підібрати собі хороші ударні установки за приємними цінами.

Залежно від своїх розмірів і форм виділяють:

  1. великий або малий;
  2. циліндричний, в формі пісочного годинника, конусоподібний, барабан, який має приталений корпус, вазообразной, бочонкообразная і т.д .;
  3. одно- або двосторонні.

Це далеко не всі ознаки, за якими можна класифікувати ці інструменти. Також можна звернути увагу на спосіб звуковидобування, наявності (або ж відсутності) спеціальних дзвінких підвісок, по розташуванню мембрани, за наявністю струн і т.д.

Для виготовлення інструменту використовуються найрізноманітніші матеріали:

  1. глина;
  2. дерево;
  3. метал;
  4. гарбуза і т.д.

в різних країнах є свої особливості у виготовленні інструментів. Наприклад, в Єгипті раніше переважали моделі, які мали бочонкообразную, циліндричну форму. Особливо популярними в стародавні час були Кемка, Тебен.

В азіатських країнах спочатку використовувалися барабани у вигляді триподов, хоча також було відомо кілька різновидів бокообразних моделей. В Африці даний інструмент є одним з найбільш поширених і до цього дня. Нерідко саме барабан розглядається як символ народів, що проживають на цьому материку. В Африці використовувалося величезна кількість різних форм, розмірів і типів інструментів.

З давніх часів барабани грали величезну роль в становленні музики. І до цього дня вони анітрохи не втратили своєї актуальності. Це один з небагатьох інструментів, який практично неможливо замінити. Сучасні виробники роблять не тільки традиційні моделі, а й електронні варіанти, які суттєво розширюють можливості. З такими барабанами можна виконувати музику навіть в домашніх умовах, адже звучання можна зробити тихішим або підключити навушники.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь