Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як вибрати кращі кросівки для бігу?

Зручне взуття - одна з важливих складових для більш плідних результатів при занятті спортом. У цій статті підготовлено кілька порад про те, як правильно вибрати кросівки для бігу, а також огляд нових моделей, оптимізованих саме під бігові тренування.

Як же правильно вибрати кросівки? Це дуже важливе питання, тому що не вся взуття підходить для заняття бігом. Перше, на що варто звернути увагу - це амортизація - одна з найголовніших деталей при виборі. При бігу зверніть увагу, яка частина вашої стопи приймає весь вага - п'ята, носок або вся стопа.

При відсутності амортизації в цій частині стопи є великий ризик отримати травму. Зараз на ринку різноманіття кросівок з амортизаційними вставками і можна вибрати найбільш підходящі для себе. Ну і, відповідно, віддавати перевагу потрібно кросівок з м'якою високою п'ятою, тому що п'ята - сама травмоопасная частина стопи.

При виборі кросівок обов'язково пам'ятайте їх підошву і переконайтеся, що вона гнеться в будь-яку сторону і зроблена з м'якого матеріалу. Найкращий варіант підошви - м'які і гнуться стопа і носок і жорстка, прогумована п'ята. Якщо ж підошва досить жорстка, то ви швидко натрете ноги, і тренування буде зіпсована.

Важливо визначитися з якої місцевості буде проходити тренування. Якщо це біг по грунтовій місцевості, потрібно віддати перевагу кросівок з більшою вологостійкістю і агресивним протектором, який не дасть ковзати по вологій землі.

Такі кроссовки asics gel lyte v зазвичай мають більшу жорсткість, так як грунт сам по собі амортизує краще, ніж асфальт. Якщо ж це біг по асфальту, то кросівки повинні бути максимально м'якими, з амортизуючими елементами.

Не забувайте про те, що ваші ноги обов'язково повинні «дихати». Саме для цього потрібно віддати перевагу взуттю з вентильованим верхом. Єдина проблема таких кросівок в тому, що під час дощу в них вже не побігаєш, тому потрібно мати хоча б дві пари для різних погодних умов.

Шкарпетки - теж важлива складова для зручності при тренуванні. Без шкарпеток бігати досить проблематично, так як запітнілі стопа починає ковзати всередині кросівка. Шкарпетки бажано вибирати з м'яких матеріалів, добре вентильованих. Існують також спеціальні компресійні шкарпетки для бігу, які можна придбати в будь-якому спеціалізованому магазині.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь