Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Кілька порад з оренди офісу

Будь-якій компанії, будь вона виробничої спрямованості або будучи організацією, яка надає будь-які послуги або займається торгівлею, необхідно офісне приміщення. Підприємці часто обмежені в грошах, тому не можуть придбати площа в власність, або коштів на покупку обраного об'єкта не вистачає. В результаті багато хто звертається до оренди комерційної нерухомості.

При пошуку офісного приміщення можна брати інформацію в місцевих газетах, журналах, пошукати оголошення в інтернеті (на форумах, спеціалізованих сайтах) і в соціальних мережах. Також здавати нежитлову нерухомість можуть знайомі або друзі підприємця. Професійну допомогу при оренді нададуть агентства нерухомості.

До речі, ви також можете зняти офіс в БЦ Астатрта за найвигіднішими цінами вже сьогодні!

На що ж звернути увагу, знімаючи офіс для ведення комерційної діяльності?

Поради з оренди офісних приміщень:

Враховуйте особливості свого бізнесу і його потреби

Вибирайте об'єкт для знімання, беручи до уваги вид діяльності своєї компанії. Наприклад, орендований в минулому вашим другом офіс зовсім може не підійти вам. Не забувайте і про плани розширення свого підприємства, його перспективи і зростанні.

Правильна локалізація

Місцезнаходження теж грає важливу роль при організації власної справи. Одним компаніям важливо мати офіс поблизу складу або виробничих цехів, причому перебувати він може в спальному районі або за містом. Іншим фірмам, наприклад, надають послуги, потрібно постійна присутність в безпосередній близькості від клієнта, тому приміщення повинно розташовуватися на жвавій вулиці. Третім неодмінно потрібно орендувати офіс в самому центрі міста в красивому і солідному будинку.

Цінник за квадратний метр

Перед укладенням договору вигідним для вас буде звернутися до професійних оцінювачів, які допоможуть визначити реальну вартість об'єкта. Таким чином, ви зрозумієте, чи не завищена плата за приміщення, озвучена орендодавцем.

Ремонт в рахунок оренди

Якщо ваш офіс відвідуватимуть сторонні люди, то ви повинні зробити на них гарне враження, тому в приміщенні доведеться зробити ремонт. В одному випадку досить декоративного оздоблення, в іншому - потрібно виконання капітальних робіт. Питання про майбутній ремонт, витрати на нього, слід обговорювати з орендодавцем заздалегідь, можливо, вам вдасться компенсувати частку коштів, домовившись про включення витрат в частину щомісячної плати.

Укладання договору

Не поспішайте залишати свій підпис в кінці документа. Спочатку отримайте інформацію про пропонований офісному приміщенні, чи має право орендодавець розпоряджатися ним на законних підставах. Обговоріть з власником і закріпіть в договорі майбутні витрати, пов'язані зі зніманням об'єкта (плата за опалення, водопостачання, каналізацію, охорону, інтернет, електрика, зв'язок, паркування). Хто і в який час зобов'язаний вносити необхідні кошти.

Будьте уважні до кожної деталі при оренді офісу, оскільки від цього залежить успішність вашого бізнесу.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь