Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Навіщо потрібен тест ДНК

У цій публікації ми розглянемо таке важливе питання, як тест ДНК: навіщо його роблять, і як це може впливати на здоров'я і довголіття.

Сучасне охорону здоров'я націлене на профілактичну індивідуальну медицину, яка вже сьогодні доступна кожній людині. Головною метою є виявити хворобу або ризик її розвитку на ранній стадії, скласти прогнози на майбутнє, а в разі необхідності призначити курс лікування або попереджувальних заходів, щоб переконатися в тому, що загроза розвитку захворювання відсутня.

На сьогоднішній день в клінічній лабораторії, що робить ДНК аналізи, можна провести генетичне дослідження, як для виявлення ризиків окремих мультифакторних хвороб, до яких відноситься артеріальна гіпертонія, рак молочної залози, порушення згортання крові та ін., Так і комплексні дослідження на спадкові і мультифакторні хвороби, які розвиваються внаслідок взаємодії генетичних мутацій і несприятливого впливу факторів навколишнього середовища. До них відноситься більшість хронічних неінфекційних захворювань, в тому числі серцево-судинні хвороби і злоякісні пухлини. У зоні ризику знаходяться ті люди, у яких шкідливі фактори накладаються на предрасполагающий генетичний фон. Як пускового механізму може виступити вагітність, особливості харчування, прийом лікарських препаратів, спосіб життя та інші фактори. Завдяки тесту ДНК в Украине в рамках комплексних досліджень проводиться аналіз понад 500 тисяч ДНК-маркерів, на основі якого складається генетичний паспорт здоров'я і довголіття.

Крім того, за допомогою ДНК-тесту можна не тільки досить точно визначити стан вашого здоров'я, але і дізнатися ваше етнічне походження, простежити, як мігрували ваші предки по світовій карті, виявити ступінь споріднення, як по батьківській, так і по материнській лінії, визначити стать майбутньої дитини задовго до пологів або при плануванні вагітності, і навіть з'ясувати, які види спорту підходять вам чи вашій дитині, щоб в подальшому віддати його в потрібну спортивну секцію.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь