Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як вибрати ортопедичні устілки

Правильний підбір ортопедичних устілок має ключове значення для досягнення позитивного результату від їх носіння. Необхідно враховувати, що це продукція лікувального або профілактичного призначення. Відповідно, вибирати її необхідно під певне захворювання, або відповідно до способом життя або станом людини. Також існують особливості, як вибрати ортопедичні устілки для людей різного віку - для дорослого і дитини.

Загальні рекомендації по підбору

При підборі ортопедичних устілок для взуття (подробнее тут) необхідно враховувати два основні фактори: розмір і призначення продукції.

Помилка при виборі розміру може привести не тільки до зниження корисного ефекту або його повної відсутності, але і до нанесення шкоди здоров'ю стопи. Устілка повинна щільно лежати у взутті, щоб попередити зміщення або утворення складок під час ходьби. При цьому форма поверхні, на яку спирається склепіння стопи повинна відповідати рекомендації лікаря. Не всі знають, як підібрати розмір ортопедичних устілок, щоб виконати ці вимоги. Поширена помилка полягає в підборі устілки до певної взуття. Насправді вибирати її потрібно за розміром стопи, а після цього вже до неї підбирати відповідне взуття.

За призначенням ортопедичні устілки розрізняють на дві категорії - профілактичні та лікувальні.

Вироби профілактичного типу

Вони рекомендують в тих випадках, коли у людини відсутні будь-які патології стопи, але в силу різних причин впливають великі навантаження на ноги, що може призводити до розвитку захворювань. У тому числі вони рекомендуються спортсменам, жінкам в період вагітності, людям, які працюють «на ногах», при регулярному носінні взуття на високих підборах і т.д. Профілактичні устілки зазвичай виробляються з натуральної шкіри або екологічного спіненого матеріалу. Завдяки своїй формі і властивостями вони підтримують стопу людини в оптимальному положенні. За рахунок цього знижується навантаження на ноги і опорно-руховий апарат в цілому, усуваються дискомфортні відчуття, запобігає розвиток захворювань.

Лікувальні ортопедичні устілки

Такі устілки мають особливу форму, яка дозволяє мінімізувати симптоми хвороби, запобігає її подальшого розвитку, а також сприяє успішному лікуванню. Їх призначає пацієнтові лікар при наявності будь-якого з наступних захворювань:

  1. плоскостопість;
  2. вальгусна деформація;
  3. п'яткова шпора.

Щоб відповісти на питання, як правильно вибрати ортопедичні устілки, потрібно точно знати тип захворювання і стан конкретного пацієнта. Тому при виборі даного вироби слід порадитися з лікарем. Розглянемо основні види устілок при різних захворюваннях.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь