Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Інфрачервона плівка для теплої підлоги - принцип роботи

Підтримка оптимальної температури в будинку - це завдання, яке вирішує система опалення. Прекрасним вибором теплопостачання вважається інфрачервоних підлогу з підігрівом, який можна застосовувати як в якості самостійного обігрівального приладу, так і одночасно з іншою системою.

Одним з основних позитивних якостей плівкових гріючих підлог вважається простота їх процесу установки. А справа вся в тому, що велика кількість інших систем необхідно ставити в стяжку з бетону - а це вимагає значних трудових і фінансових витрат. ІЧ підлоги в даному плані набагато зручніше і вигідно.

Необхідно відзначити, що карбоновий підлогу з підігрівом абсолютно менш небезпечний для здоров'я, завдяки цьому він може застосовуватися в будь-яких приміщеннях, це не залежить від їх призначення. Схожий принцип нерідко застосовується в медицині - проте це вже абсолютно інша розмова.

Зверніть увагу, що ефективність таких плівок є дуже високою, тому це буде оптимальним вибором для терморегуляції вашого дому.

Інфрачервона плівка для підлоги з підігрівом поки не отримала особливої ​​затребуваності, не звертаючи уваги на те, що її характеристики дають можливість змагатися з електричним або традиційним опаленням на рівних. Все таки, потихеньку ця система впроваджується в будинку, і ця стаття дасть відповідь на найпоширеніші питання, які пов'язані з інфрачервоним підігрівом підлоги.

Будова і робочий принцип ІЧ-плівки

Нагрівальна плівка розрізняється не дуже великою товщиною, яка в більшості випадків може змінюватися між 0,22 мм до 0,4 мм. У конструкцію плівки входить п'ять шарів, два з яких розміщені на нижньому і верхньому краях плівки (високої міцності пластик), а інші знаходяться всередині.

ТЕН собою являє конструкцію з мідних доріжок і карбонових смуг. Останні - це вуглепластик, в його склад входять полімерні матеріали та вуглецеве волокно. При проходженні через карбон струму з'являється інфрачервоне випромінювання, абсолютно невидиме візуально.

Ширина нагрівальних смуг в більшості випадків буде приблизно 1-1,5 см, а знаходяться вони поперек листа. Для з'єднань смуг застосовуються мідні струмопровідні шини, що мають посріблені контакти. На краях укладаються робочих компонентів системи знаходяться контактні групи, за допомогою яких конструкція приєднується до мережі.

Тоді, як тени генерують інфрачервоні промені, верхній і шар знаходиться знизу оберігають конструкцію від пошкоджень механічним шляхом і проникнення вологи, не заважаючи проходженню енергії тепла.

Технічні властивості інфрачервоної плівки

Для правильного укладання підлоги з підігрівом із застосуванням ІЧ плівки потрібно розібратися в її характеристиках і специфіку.

Необхідно відзначити наступні нюанси:

  1. Інфрачервону плівку випускають в рулоні довжиною до 50 метрів;
  2. Ширина плівки може змінюватися в межах від 0,5 до 1 м, а товщина - від 0,22 до 0,4 мм;
  3. В середньому витрата вживання електрики інфрачервоним підлогою з підігрівом буде приблизно 20-35 Вт / год на метр квадратний;
  4. Максимальна температура плівки в хорошому стані не перевищує 35 градусів за шкалою Цельсія;
  5. Для гарного прогріву приміщення воно має бути покрито плівкою не менш ніж на 70%.

Необхідно також знати про те, що ІЧ підлоги недостатньо потужні, щоб повноцінно обігрівати будинки, що знаходяться в холодних регіонах. У подібній ситуації їх можна застосовувати лише в якості додаткового теплового джерела.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь