Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Вибираємо хрестик правильно

Хрещення вважається одним з найважливіших церковних обрядів. Більшість християн хрестять в дитячому віці. Нерідко хрестики губляться, особливо у дітей. У зв'язку з цим деякі батьки вважають за краще купувати прості символи віри.

При необхідності купити хрестик в дорослому віці, варто враховувати особливості матеріалу і його оформлення.

Заміна хрестика в православному віруванні не є гріхом. Якщо ви вирішили, то сміливо купуйте відповідний для вас релігійний символ.

До речі, вас може зацікавити каталог крестиков, в якому ви можете вибрати варіант, який вам сподобається!

Виконання хрестика може бути здійснено з різних матеріалів. Жорстких канонів церква не регламентує. У виготовленні натільного хреста можуть застосовуватися різні природні матеріали: золото, срібло, дерево, метал та інші. Золото є кращим металом. Воно не піддається окисленню, що не чорніє і не викликає алергічну реакцію. Для підтримки свіжого вигляду, хрестик слід іноді обробляти розчином аміаку або пральним порошком.

Вартість золотих хрестиків може варіюватися. Ціна залежить від ваги і наявності дорогоцінних каменів. Приховувати хрестик від сторонніх очей необов'язково, особливо в жарку погоду - це може призводити до певних незручностей.

Хрестики мають різні форми. У православ'ї за церковними канонами прийнято носити восьмикінечні хрести, а в католицькій церкві встановлено носіння чотирикінцевий хреста.

Для додання більш красивого виду робляться хрестики виготовляються різноманітними формами, наприклад: округлі і вигнуті, декоровані або прості, мають строгі, прямокутні грані. Прості хрести рекомендується носити чоловікам. Жінкам бажано носити більш витончені варіанти з вишуканою гравіюванням і дорогоцінним камінням та вставками із золота. Хрестики для дитини не повинні перевищувати двох см. На розп'ятті з внутрішньої сторони має бути присутня напис - врятуй і збережи.

Хрестик можна придбати в будь-якому місці. Купивши в церкві, його можна відразу почати носити. Якщо ви придбали хрестик в ювелірному магазині, то варто сходити до церкви і посвятити. В іншому випадку символ віри залишиться простим прикрасою і не матиме сакрального сенсу. Головне, щоб хрестик зігрівав вашу душу і серце. Був для вас значущою моральною підтримкою у всіх починаннях.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь