Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Особливості огляду у гінеколога

Багато прекрасні дами, відправляючись до гінеколога, відчувають певний дискомфорт. Якщо ви почнете готуватися до такого походу завчасно, то будь-які неприємні відчуття можна звести до мінімуму. На що ж потрібно звертати увагу перед походом до гінеколога?

В першу чергу відзначимо, що потрібно спустошити не тільки сечовий міхур, але ще і кишечником. Вся справа в тому, що під час пальпації (обстеження вручну внутрішніх органів) у лікаря можуть виникнути труднощі, а ви можете відчути біль. До речі, якщо ви не знаєте как проходить осмотр у гинеколога, вам варто перейти за посиланням та дізнатися про це детальніше.

До того ж, важливо виконати всі свої водні процедури і надіти чисту білизну. Однак особливо старатися при підмиванні не варто, інакше ви можете порушити нормальну мікрофлору вашого піхви. До того ж, забороняється спринцювання, адже ні огляд, ні мазок не зможуть дати повні відомості щодо мікрофлори. Не варто використовувати дезодоранти і дух для інтимних зон.

Фахівці не рекомендують вступати в статеві стосунки протягом трьох днів перед походом до гінеколога. Насіннєва рідина, яка може залишитися в піхву навіть в дуже невеликій кількості, зробить результати аналізів недостовірними. Також не рекомендуємо за день до візиту до гінеколога вживати спиртні напої. Негативний вплив на результати аналізів можуть надавати і антибіотики, якщо ви брали їх протягом двох тижнів перед походом до лікаря.

Перші дні після закінчення менструації - це найкращий період для походу до лікаря. Безпосередньо під час менструації такі походи є марними, виключення пов'язане тільки з найсильнішими больовими відчуттями або ж кровотечею.

У більшості випадків для початку гінеколог цікавиться якою є причина вашого візиту: це простий плановий огляд або ж існують якісь неприємності у вигляді болю, висипання на шкірі, виділень і т.д. Він задасть вам питання з приводу того, якими захворюваннями ви раніше перехворіли і траплялося хірургічне втручання. Також гінеколог поцікавиться регулярністю і тривалістю менструацій, алергічними реакціями, спадковими хворобами та про засоби контрацепції, яким ви віддаєте перевагу.

Далі почнеться безпосередньо огляд (який є таким же необхідним, як і узи беременности), який складається з двох частин: бімануальної (за допомогою рук) і огляд з використанням дзеркала. Першим йде дзеркальний огляд, перед ним варто спустошити сечовий міхур, тоді ви не відчуєте ніякого дискомфорту. Якщо це потрібно, може бути використане мастило. Далі починається бімануальна частина, коли за допомогою рук фахівець обстежує матку і придатки.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь