Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як правильно вибрати насіння

На порозі весна, а тому слід зайнятися такими важливими справами, як вибір насіння культур, що плануються вирощувати в цьому сезоні. Погодьтеся, що це непросте завдання. Серед різноманіття барвистих, яскравих упаковок різних культур необхідно вибрати саме те, що потрібно вам.

Ви можете піти в магазин і зробити свій вибір, а можете купити насіння оптом. У будь-якому випадку добрі і корисні рекомендації фахівців вам допоможуть зробити правильний вибір.

Перш за все складіть список овочів, які вам необхідні: огірки, томати, капуста, перець ... Також складіть список інтересуемого квітів і трав. Знаючи свої потреби, вам буде легше зробити головний вибір серед різноманіття виробників і достатку сортів і гібридів насіння. Вам потрібно буде лише зробити вибір потрібних сортів і якісних характеристик.

Насіння від http://novaflora.com.ua/vegetables/ за розмірами поділяються на п'ять груп:

  1. дуже великі - боби, гарбуз, квасоля, горох;
  2. великі - редис, ревінь, огірок, кавун, диня, редька;
  3. середні - бруква, цибуля, перець, капуста, томат, баклажан;
  4. дрібні - ріпа, петрушка, кріп, морква;
  5. дуже дрібні - селера, щавель, естрагон, салат.

На деяких упаковках вказана маркування насіння. F - 1 - означає, що це гібридний сорт першого покоління, що відрізняється високою схожістю, скоростиглістю, врожайністю. F - 2 - гібридний сорт другого покоління, такими якостями не володіє.

Також на упаковці вказані термін придатності і виготовлення насіння. Практично всі насіння мають здатність не один рік зберігати свої життєві можливості. Термін придатності залежить від культури: гарбуз, томат - 10 років; цибуля, селера - 3 роки; капуста - 5 років. Слід визначитися і з термінами дозрівання культур: ранні, середні, пізні.

Вибираючи насіння перцю або томатів, важлива така характеристика, як тип плоду і висота куща. Тому визначитеся, які вам необхідні сорти рослини: низькорослі, середньорослі, високорослі. Обов'язково на упаковці вказано, яка форма плода - кулясті, витягнуті; якого розміру; якого кольору - червоні, жовті ...



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь