Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Що таке іміджеві окуляри?

Чи не кожен дасть правильну відповідь на питання, позначений в заголовку. Справа в тому, що в сучасному суспільстві окуляри перестали бути атрибутом слабозорих людей. Сьогодні окуляри - це повноцінний аксесуар, що дозволяє робити різного роду акценти в створюваному образі. Іміджеві окуляри - це окуляри, які не мають діоптріями. Інакше кажучи, такі окуляри може носити навіть людина, що не має відхилень у зорі. На іміджеві очки в переважній більшості випадків поширюються ті ж тренди, що і на сонцезахисні. Різниця полягає лише в використовуваних стеклах.

Придбати стильні іміджеві очки не так просто, як може здатися на перший погляд. Адже на них істотно нижче попит. Завдяки цьому не кожен салон оптики має широким модельним асортиментом. Але здесь придбати окуляри з прозорими лінзами не складе труднощів. При цьому, ціни в Інтернет-магазині встановлені нижчі.

Поліхроматичні скла: за і проти

Як вже було сказано вище, іміджеві окуляри покликані імітувати окуляри для зору. Однак, в одних іміджевих окулярах можуть бути пов'язані відразу кілька функцій. Наприклад, поліхроматичні скла затемняются від дії ультрафіолетових променів.

Суть в тому, що на вулиці (де присутня велика кількість природного сонячного світла) окуляри затемнені і можуть виконувати сонцезахисні функції. Однак, при попаданні в приміщення вплив ультрафіолету різко скорочується.

З огляду на це поліхроматичні скла стають прозорими.

Особливо такий аксесуар привабливий для людей, часто виходять з приміщення на вулицю. Крім того, це зручно - немає необхідності купувати різні моделі іміджевих і сонцезахисних окулярів для поперемінного носіння.

Чи шкідливі іміджеві окуляри?

Офтальмологи не можуть прийти до єдиної думки. Однак, загальні рекомендації все ж можуть бути дані:

  1. лінзи в іміджевих окулярах обов'язково повинні бути скляними, а не пластиковими;
  2. завжди слід стежити за чистотою стекол (щоб око не фокусувався на самому склі);
  3. носити имиджевые очки рекомендується не довше 5 годин;
  4. краще вибирати моделі, поверхня лінз яких оброблена певним чином для придушення відблисків.

Моделі іміджевих очок, що відповідають вищезазначеним вимогам, з упевненістю можна носити на щоденній основі. Крім того, важливо знати, що іміджеві окуляри можуть взагалі не мати у своєму розпорядженні стеклами - використовується виключно оправа.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь