Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як вибрати сонячний колектор

Сонячний колектор - це екологічне і економне вирішення питання гарячої води або теплопостачання заміського будинку. У зв'язку з постійним підвищенням ціни на газ і електроенергію сонячний колектор є нагальною потребою, а не предметом розкоші. Сучасні моделі, які призначені для нагріву теплоносія, працюють на екологічно чистій і безкоштовній сонячній енергії.

Як вибрати сонячний колектор

При виборі оптимальної моделі сонячного колектора в першу чергу, необхідно визначити яку суму грошей ви маєте в своєму розпорядженні, і в яких умовах буде пристрій експлуатуватися. В даний час у продажу є сонячні колектори двох видів, а саме вакуумні і плоскі.

Вакуумний колектор сонячний у Львові має більший ККД. Але на практиці різниця в ефективності видна лише в умовах низьких температур або в похмуру погоду. До того ж плоский сонячний колектор коштує на порядок менше, він простий в монтажі і швидше окупається. В результаті плоскопанельні пристрої користуються більшою популярністю на території нашої країни.

Вибираючи для заміського будинку модель сонячних панелей, слід врахувати такі моменти:

  1. Мета установки - наприклад, вона буде застосовуватися тільки для опалення, гарячої води або для першого і другого одночасно;
  2. Кількість похмурих днів в регіоні протягом року;
  3. Площа приміщення, що опалюється
  4. Кількість гарячої води.

При виборі геліосистеми слід враховувати, що ціна безпосередньо залежить від:

  1. Обсягу абсорбера;
  2. продуктивності;
  3. Товщини і методу укладання ізоляції;
  4. Матеріалу, з якого виконаний корпус і абсорбер;
  5. виробника;
  6. Коефіцієнта корисної дії і терміну, на який дається гарантія на пристрій.

Переваги

У нашій країні сонячні колектори в останні роки користуються широкою популярністю завдяки таким якостям:

  1. Вони мають оптимальний рівень співвідношення «Ціна і ефективність»
  2. Мають високий рівень зносостійкості. Нові моделі не бояться перепадів температур, а також механічних пошкоджень, це стало можливо завдяки високоміцному і якісному матеріалу, з якого їх виготовляють. Корпус пристрою виготовляють зі скловолокна або алюмінієвого профілю.
  3. Простий монтаж. Для мінімізації витрат по монтажу виробники передбачили можливість інтеграції їх продукції з різними опалювальними системами.

Придбання сонячного колектора - це вигідна інвестиція. Так як в результаті її експлуатації ви отримуєте комфортні умови проживання і зекономлені кошти на ГВС. Адже термін експлуатації колектора не залежно від його марки і виробника становить 10-30 років.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь