Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як вибрати вудилище?

Візьмемо наприклад спінінг. Теоретично блешню можна закинути будь-яким вудилищем, оснащеним котушкою і пропускними кільцями, будь то фідер або болонське вудилище. Але чи буде така ловля комфортною? Відповідь на це питання цілком передбачуваний - ні!

Але перед придбанням вудилища спінінга потрібно ще і визначитися зі способом лову і спектром застосовуваних приманок. Загляньте в рибальський інтернет магазин, і ви побачите, що для кожного товару крім ціни вказуються і його основні характеристики. У випадку зі спінінгів вудлищами це буде довжина, тест і лад. Всі ці характеристики важливі і від правильності їх поєднання буде залежати успіх і комфорт ловлі.

Лад вудилища - це характеристика, що визначає форму вигину вудилища під навантаженням. Вудилища швидкого і надшвидкого ладу мають жорсткий бланк, і під навантаженням згинається тільки кінчик вудилища. Такі вудилища використовуються в джиговой ловлі. Чутливий кінчик такого вудилища дозволяє фіксувати будь-які зміни в поведінці приманки, що сприяє своєчасній підсікання навіть при обережних клювання. До недоліків вудлищ зі швидким ладом можна віднести низькі амортизаційні якості, які ще більше посилюються при застосуванні нерастяжимой плетеної жилки.

Для лову обережно жереха на великої дальності потрібно вудлище від https://zamisto.com.ua/okhota-i-rybalka/rybalka/udilissha з повільним, або як його ще називають - параболічних ладом. Під навантаженням бланк такого вудилища згинається практично рівномірно від рукояті до кінчика. Вудилища з таким устроєм мають відмінні амортизаційними якостями, але головним їх плюсом є здатність закинути приманку на максимальну дальність. У момент закидання спінінга працює як катапульта, завдяки чому приманка отримує більше енергії, а відповідно і далі летить.

Для лову на блешні або воблери потрібно вудлище з полупораболіческім ладом. Вже по самій назві можна зробити висновок, що дані вудилища за своїми характеристиками знаходяться між двома вищеописаними.

З тестом вудилища розібратися простіше, - це ваги приманок, на роботу з якими розраховане вудилище. Зазвичай на бланку вудилища вказується верхня і нижня межа тесту. При використанні приманок, вага яких нижче заявленого тесту, сильно постраждає чутливість і дальність закидання. Застосування приманок, вага яких вище ніж зазначений в верхній межі тесту може обернутися поломкою вудилища.

Залежно від способу і умов лову підбирається і довжина вудилища. Для лову з човна або з берега на невеликій дальності підійдуть короткі спінінги довжиною від 1,5 до 1,8 метра. Довші вудилища дозволяють закидати приманку на велику дальність, але вони важче і не завжди зручні в застосуванні. У той же час при ловлі на невеликих річечка, де максимальна дальність закидання не перевищуватиме 15 метрів, може знадобитися довге вудилище спінінга, за допомогою якого можна обводити приманку серед водної та околоводной рослинності.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь