Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

П'ять порад, як вибрати якісний патч-корд

В даний час на ринку представлена ​​величезна кількість комутаційних шнурів. Користувач, який вперше зацікавиться питанням вибору, виявить різноманітні типи патч-кордів з різними характеристиками і особливостями.

Зорієнтуватися в цьому різноманітті не так-то просто, і щоб вибрати кращого виробника, необхідно звертати увагу не тільки на гучні відомі назви брендів, але і на певні властивості самих шнурів.

Варто зазначити, що rj 45 купить ви можете на сайті technotrade.

Отже, як же вибрати якісний патч-корд від кращого виробника? Навіть не знаючи фірму-виробника комутаційного шнура, можна зробити попередню оцінку його якості. Для цього потрібно уважно оглянути сам патч-корд і ознайомитися з технічними характеристиками. А які висновки з цього можна зробити - ми розповімо нижче.

Поради:

1. Зверніть увагу на роз'єм. Якщо добре видно, де кабель входить в конектор, і між ними немає плавного переходу, то можна з повною впевненістю стверджувати: це патч-корд, виробництво якого здійснюється не на заводі, а - в кращому випадку - в якій-небудь кімнаті системних адміністраторів. Такі комутаційні шнури, зроблені вручну, іноді навіть без спеціальних інструментів, купувати вкрай не рекомендується.

Якщо вас цікавить тільки якісний заводський патч-корд, роз'єм його повинен бути міцно спаяний з кабелем. Цей спосіб кріплення забезпечує надійне з'єднання. Додатковою перевагою шнура стане спеціальний ковпачок.

2. Якісні комутаційні шнури завжди обтиснуті по правильній схемі. Звичайному користувачеві зовсім необов'язково розбиратися в таких тонкощах, але досить знати, що це позбавить від можливих проблем і неполадок в роботі мережі.

3. Якщо комутаційний шнур виготовили надійні і перевірені виробники, то патч-корд має сертифікат якості. Це документ, який підтверджує відповідність продукту всіляким вимогам до якості матеріалів.

4. Уточніть, з якого матеріалу виробник робить провідники. Жили зі сталі та алюмінію значно поступаються провідникам з міді. Чимале значення має також діаметр провідників - занадто тонкі жили передаватимуть сигнал менш якісно.

5. Сучасні виробники пропонують в основному патч-корди двох категорій - 5е і 6. Характеристики цих шнурів відповідають актуальним вимогам телекомунікаційних мереж по частотному діапазону і швидкості передачі даних.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь