Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як вибрати дитячий табір?

Всі діти, без винятку, чекають літо. Це батьки відпочивають кілька тижнів на рік, а ось у них - цілих три місяці пригод. Хочеться, щоб дитина відпочила на славу і тому важливо організувати їй поїздку в табір.

Якими бувають літні табори?

Це раніше табори були однаковими, зараз же все змінилося. Організацією відпочинку дітей займаються різні підприємства, у кожного з них своя тематика. Розглянемо, якими бувають табори.

Варто зазначити, що тут ви зможете вибрати хороший дитячий табір.

Оздоровчий

В такому закладі можуть відпочивати і здорові діти, і ті, у яких є хронічні захворювання. Здорова дитина проходить курс оздоровлення і накопичує сили для нового навчального року. А ті дітки, у яких є певні захворювання - проходять лікування і відпочивають. В такому таборі діти граються на свіжому повітрі, займаються лікувальною фізкультурою, проходять курс аромотерапії і масажу.

Тематичний

Тут у кожної зміни - своя тема. Наприклад, - цікавий мультфільм або подорож навколо Землі. Весь час, поки діти перебувають у таборі, вони граються в ігри по заданій темі.

Спортивно-оздоровчий

Такий варіант найкраще підійде для непосидючої дитини, яка захоплюється спортом і рухливими іграми. Основною спрямованістю є заняття спортом: футболом, тенісом, гірським туризмом, веслуванням.

Профільний

В такому таборі діти не тільки відпочивають, а й вчаться. Але всі заняття проводяться в ігровій формі. Профіль може бути математичним, лінгвістичним, художнім та іншим. В такому таборі з дітьми займаються профільні фахівці, завдяки яким знання, отримані в школі, поглиблюються. При цьому ніхто не забуває про розваги, нудьгувати просто ніколи.

Санаторний

Цей варіант буде ідеальним для зміцнення дитячого здоров'я. Дітей чекають не тільки розваги, а й профілактичні процедури. Кожній дитині розробляють індивідуальний план, який залежить від стану її здоров'я.

За якими критеріями вибирати табір?

При вивченні пропозицій дитячого відпочинку, потрібно звертати увагу на кожну дрібницю, щоб вибрати найкращий варіант для своєї дитини.

Для цього визначаємо:

  1. Місцезнаходження. Деяким батькам хочеться, щоб дитина була поруч, а інші мріють про конкретний регіон або море. Дуже популярні табору на березі Чорного моря.
  2. Профіль установи. У таборів є спеціалізація, при виборі якої слід звернути увагу на здоров'я та побажання дитини.
  3. Розклад дня. У розкладі не повинно бути багато вільного часу. Завдяки різноманітним майстер-класам і спілкуванню з іншими дітьми дитина буде розвиватися.
  4. Харчування. Щоб у дитини було багато енергії і сил, раціон повинен бути корисним, складатися з продуктів, що пройшли санітарний контроль.
  5. Кошти, які можна витратити на відпочинок. Батьки повинні враховувати, що потрібно сплатити не тільки путівку, але і дорогу до табору і назад. Крім того, дитині можуть знадобитися гроші на екскурсії або сувеніри.

Відібравши кілька організацій, можна дізнатися про них якомога більше інформації, не забувши про заходи безпеки в таборі.

У багатьох батьків з'являються побоювання, що дитина в таборі навчиться чогось поганого. Для того, щоб така ситуація не виникла, слід зупинити вибір на установі з насиченою розвиваючою програмою.

У тому випадку, якщо табір розташований недалеко - батькам не варто лінуватися і краще з'їздити туди самостійно для того, щоб своїми очима переконатися в умовах.

Батьки, пам'ятайте! Хороший відпочинок дитини - у ваших руках!



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь