Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як правильно вибрати сонцезахисні окуляри

Сонцезахисні окуляри - це не лише модний аксесуар, але і прекрасний засіб для захисту очей. Сьогодні складно уявити людину, яка б ходив влітку без окулярів. Сучасні фірми-виробники поставляють на полиці магазинів різні аксесуари на будь-який смак і гаманець. Можна зустріти кольорові або затемнені лінзи, ув'язнені в пластикову або металеву оправу. У виборі окулярів від сонця необхідно звертати увагу на важливі аспекти.

Основне завдання аксесуара - звести до мінімуму згубний вплив ультрафіолетових променів на очі і шкіру навколо них. Однак важливо пам'ятати, що не кожні сонцезахисні окуляри здатні виконати цю функцію.

Тенденції моди накладають свій відбиток на суспільство. Люди вибирають сонцезахисні окуляри, не звертаючи уваги на їх якість. Адже в такій справі головне, на погляд багатьох, це краса і сполучуваність з одягом.

Але насправді очки ray ban wayfarer необхідно вибирати не тільки красиві, але і якісні. Лінзи повинні захищати рогівку очей від ультрафіолету і зберігати ніжну шкіру навколо них.

В іншому випадку ви ризикуєте зіткнутися з катарактою або дегенерацією очей. Такі наслідки виявляться вкрай сумними. Особливо сильно сонце шкодить людям похилого віку, водіям і тим, хто багато працює за комп'ютером.

Фахівці в галузі офтальмології та онлайн магазин солнцезащитных очков радять уважніше ставитися до аксесуарів, які використовуються для захисту очей. Ультрафіолетові промені завдають шкоди не лише зору, але і загальним станом здоров'я людини. Вже після 2-3 годин ходіння без очок починається колосальний дискомфорт, який проявляється в сильній хворобливості очей.

Сумніші наслідки проявляються в наступному:

  1. втрата зору (часткова);
  2. отримання опіку очної рогівки;
  3. початок розвитку катаракти.

Однак слід розуміти, що прямий ультрафіолет не завжди веде до сильних порушень функцій. Іноді після тривалого перебування на сонці без окулярів з'являється біль, сльозоточивість, зниження якості зору та ін. Саме це і є початок чогось більшого, необхідно звернутися до лікаря або негайно купити сонцезахисні окуляри.

Гірськолижники, сноубордисти, полярники або водії часто стикаються з такою проблемою як «осліплююча сліпота». Це опік очної рогівки, який з'являється через відбиває. Наприклад, снігу або води.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь