Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Алліум - більше, ніж просто цибуля

Декоративна цибуля - розкішна знахідка для будь-якої клумби. Барвисте насадження з пишним кулястим куполом чудово «розбавляє» квіткову компанію, зберігаючи витончений позолочений вигляд навіть після повного відцвітання.

За своїм походженням алліум дуже близький до звичайної ріпчастої цибулі і часнику: від «простодушних» народних родичів йому дісталися гіркий, пекучий смак і виражений запах. Круглі головки-суцвіття найчастіше розпускаються на рубежі травня-червня, в осінню пору розквітають лише деякі рідкісні сорти. В процесі вирощування рослина не вимагає обережного ставлення і невсипущої опіки, досить підібрати вдале місце і підтримувати елементарну чистоту на ділянці.

Найкраще алліум поєднується з півоніями, ірисами, шавлією, маком, дельфінієм і люпином. Декоративный лук - досить частий гість в букетах, оскільки дуже довго зберігає благородний зовнішній вигляд.

Вибираємо квітучу цибулю

Царство алліум налічує понад п'ять сотень яскравих екземплярів. Суцвіття можуть мати найрізноманітніші відтінки: бордовий і рожевий, волошковий і жовтий, кипельно-білий і ліловий - тут знаходиться місце як напівпрозорим, так і насичено-кричущим тонам. Закруглені «парасольки» складаються з дрібних квіточок і здатні розростатися до цілих 30 см.

Види:

  1. Алліум «Roseum» - рослина, увінчана ніжно-рожевими або рожево-кремовими кулями. Цвіте в липні, висота квітконоса досягає 50-60 см. Чудово вписується в склад групових посадок, нерідко закладається в букети, доповнюючи їх ажурною зеленню.
  2. Алліум «Moly» вражає надзвичайно великими жовтими зірочками, сформованими в парасольки. Довжина ніжки - близько 30 см, період цвітіння припадає на червень-липень. Красу суцвіття довершують широкі, плоскі листя сіро-зеленого відтінку. Особливо вигідно подібна рослина буде виглядати на альпійській гірці або кам'янистій грядці.
  3. Алліум «Summer Drummer» радує великими фіолетовими суцвіттями з білястою опушкою по краях. Стебла дуже потужні і високі, розфарбовані в ліловий колір.
  4. Алліум «Cowanii» - миловидна рослина, кардинально відрізняється від інших представників декоративної цибулі. При першому знайомстві досить важко повірити в те, що вона належить саме до алліумів: конусоподібні суцвіття складені з білосніжні квітки-дзвіночки і відрізняються тонким, приємним ароматом. У всій пишноті розкривається в квітні-травні.
  5. Алліум «Narcissiflorum» - благородний «аристократ», що не втомлюється дивувати похиленими квітками бордового або темно-рожевого відтінку. В областях помірного клімату активно цвіте в липні.
  6. Алліум «Ambassador» - ефектний велетень з яскраво-зеленим листям і воістину гігантськими кулястими суцвіттями (близько 20-25 см в діаметрі). Забарвлення зірчастих квіток контрастне, фіолетове, а тривалість цвітіння перевищує один місяць. «Ріст» такої цибулі часто долає позначку в 90 см.


Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь