Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як правильно вибрати кастингове вудилище

Перш ніж почати розповідати про кастингові вудилища, давайте розберемося що взагалі це таке. Отже, кастингові вудилище - це звичайні спінінги, які зроблені під незвичайні котушки. Мультиплікаторні. Їх ще називають куркові, від слова курок і він потрібен для того, щоб спінінг не вислизав з рук.

Від звичайного спінінга, кастингове вудилище на mirrybolova.com.ua відрізняється насамперед кільцями. Вони менше по діаметру. Також всі кастингові вудилища мають особливу конструкцію рукоятки, яка вважається набагато зручніше. Багато рибалки вибирають такі вудилища виключно через їх комфорту.

Кастингові вудилища мають надзвичайну чутливість, чудово контролюють приманку і допомагають миттєво підсікти рибу. До недоліків можна віднести такий фактор як ціна, а також складність роботи з ультра легкими приманками.

Якщо ви любите джиговую риболовлю, то з вибором кастингового вудилища тут у вас складнощів виникнути не повинно. Для такої риболовлі вам найкраще підійде вудилище середньої довжини і з достатньою потужністю. З твічінгом доведеться трохи подумати, перш ніж купувати, тому що враховувати доведеться і вага і лад вудлища, особливо якщо ви ловите на легкі і поверхневі воблери. Також не забувайте, що якщо ви ловите рибу в місцях з густою рослинністю, то чим коротше вудлище, тим краще. Так, і з коротким спінінгом з зручною рукояткою втомитися практично неможливо. Також короткі варіанти вибирають при лові з човна, що цілком логічно. Волосінь при лові на кастингові вудилище вибирають, як правило, плетену. Вона не розтягується, на відміну від моно волосіні і набагато міцніше. Якщо ви ловите хижака, то не забувайте і про поводок перед самою приманкою.

При виборі кастингові вудилища звертайте увагу на матеріал. Останнім часом, популярними стали углепластіковиє спінінги. Новачкові краще всього підійде вуглепластик з среднемодульного карбону. Бувають ще вудилища з високомодульного графіту, але вони занадто дорогі і більше підходять професійним рибалкам.

В нас кастингові вудилища в основному представлені такими брендами як Daiwa, Graphiteleader, St. Croix. Вони не дорогі і знайти їх можна майже в будь-якому магазині. Наприклад в цьому магазині тут зараз можна знайти вудилища зі знижкою. Така покупка буде ідеальною не тільки для новачків, але і професійних рибалок. На сайті mirrybolova ви зможете знайти не тільки вудилище, але і підібрати підходящу до нього котушку.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь