Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як вибрати якісну бензопилу і запчастини до неї?

Важко уявити собі дачника або власника заміського будинку, у якого б не було пилки. Заготівля дров на зиму, обрізка плодових дерев в саду і навіть підготовка дров для приготування шашлику, вимагають допомоги цього корисного інструменту. Звичайні пили вже давно втратили свою актуальність і їх з успіхом замінили бензинові моделі.

Перш ніж купувати бензопилу, слід визначитися, для якої саме роботи вона вам необхідна. У цьому вам допоможе проста класифікація бензопил:

  1. аматорські - інструмент, призначений для періодичної роботи в саду і будинку. Легкі і зручні у використанні, вони стануть вашою паличкою-виручалочкою у виконанні дрібних будівельних робіт і вирішенні інших побутових питань (заготівля дров, обрізання дерев в саду і т. д.);
  2. напівпрофесійні - агрегати, призначені для більш складного рівня робіт. Ця пила стане незамінним помічником, якщо ви плануєте будувати будинок або баню власними силами. Головна умова - не використовувати її безперервно протягом тривалого часу, інакше служба бензопили буде недовгою;
  3. професійні - моделі високої потужності, призначені для валки лісу. Професійна бензопила розрахована на сильні навантаження і багатогодинне використання.

Для того щоб інструмент безвідмовно прослужив вам тривалий час необхідно стежити за його станом, проводити регулярне чищення і вчасно замінювати несправні запчастини. Варто зазначити, що купить запчасти на бензопилу хускварна і отримати професійну консультацію можна в інтернет-магазині "Помогайка".

На що слід звернути увагу при виборі бензопили?

При покупці бензопили обов'язково попросіть консультанта потримати її в руках у включеному режимі.

На легких побутових пилах повинен бути передбачений антивібраційний захист. Дивіться, щоб між рукояткою і корпусом інструменту обов'язково були гумові прокладки. Ми б не рекомендували купувати бензопили без антивібраційного захисту - тривала сильна вібрація негативно впливає на суглоби рук.

У професійних моделях бензопил необхідно звернути увагу на відстань між двигуном і паливним баком - вона не повинно бути маленькою. Це дозволяє рівномірно розподілити масу інструмента на весь пристрій.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь