Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як вибрати достойного депутата?

У бурхливу передвиборчу пору кандидати до того, щоб розповісти виборцям про себе, підходять дуже по-різному. Одні розповідають про себе детально, інші вважають за краще обійтися скупими рядками біографії.

Одні самостійні і зовні, і за змістом, а інші вважають за краще ховатися в групових фотографіях. Одні намагаються залучити виборців фестивалями, святами та іншими вуличними заходами, інші витрачають сили на зустрічі з виборцями з обговоренням проблем, а потім представляють їм докладну і конкретну програму. Як вибрати з них? Адже голосувати все одно доведеться - цей вибір дуже важливий.

Виявляється, є спосіб, як зробити розумний і зважений вибір, незважаючи на весь агітаційний галас (або навпаки - завісу секретності над деякими кандидатами). Спосіб, доступний кожному. У ньому ніякої магії немає - ним щодня користуються тисячі працівників кадрових агентств. Адже ми, виборці, по суті, робимо те ж саме - наймаємо депутатів на роботу заради наших інтересів. Замислимося над цим - у депутатів є абсолютно конкретний перелік повноважень і обов'язків. А значить, оцінювати, чи підходить той чи інший кандидат на депутатську посаду, треба з того, наскільки він готовий до майбутньої депутатської роботи.

Давайте спробуємо задатися кількома простими і логічними запитаннями, а потім пошукаємо відповіді на них, дивлячись на наявні у нас кандидатури.

Який у кандидата досвід роботи? Чим він займався в житті, чого досяг?

Якщо в біографії людини поки немає особливих досягнень, важко уявити, що вони з'являться під час і за рахунок депутатської роботи. Все-таки до цих обов'язків потрібно приходити з певним життєвим багажем.

Чи доводилося кандидату в житті управляти, керувати чимось?

Депутат наділений владою, а значить, результати його рішень позначаться на житті сотень і тисяч людей. Це управління. Керівник повинен вміти не тільки досягати цілей, а й дбати про тих, ким керує.

Який у кандидата достаток? Чи влаштував він власне життя?

Краще, якщо в депутатах зрілі люди, які зуміли влаштувати своє життя. По-перше, це говорить про їхнє вміння досягати цілей, по-друге, їм не потрібно займатися цим в депутатський період, домагатися мандата, щоб вирішувати свої бізнес-проблеми або, гірше того, влаштовувати своє благополуччя за бюджетний рахунок.

Який у кандидата вік?

Питання, пов'язане з життєвим багажем і досвідом кандидата. Варто зазначити, що Негрич Николай має солідний досвід і багаж знань.

Чи є у кандидата програма?

Програма - це і зобов'язання кандидата перед виборцями, і свідчення того, що він розуміє, що повинен робити. А ще програма дозволяє оцінити, чи відповідає їй життєвий досвід кандидата.

А якщо її немає, значить, вона йому не потрібна або вона секретна. Мабуть, цей депутат буде працювати заради цілей, які виборцям знати не слід.

І, звичайно, програма не повинна бути представлена ​​виборцям за кілька днів до виборів - у людей має бути час її прочитати, обдумати і обговорити, в тому числі, в передвиборній полеміці.

Ви взагалі цього кандидата або його агітаторів бачили?

Кандидат, який уникає зустрічей з виборцями, буде уникати їх, і ставши депутатом. До кого ви тоді звернетеся зі своїми потребами й проблемами?

Як кандидат вів свою передвиборчу кампанію?

Хоча закон не обмежує кандидатів в можливих формах агітаційної роботи, все-таки їх перелік здатний багато сказати про майбутнє депутата. Наприклад, деякі кандидати люблять під вибори проводити свята, фестивалі і тому подібні акції. Воно, звичайно, цікаво для жителів - але слід пам'ятати, що робота депутата набагато серйозніша. Йому під час депутатського терміну доведеться не фестивалити, а приймати серйозні рішення в інтересах своїх виборців. Самостійно, часом жорстко і наполегливо. Є ризик, що любителям свят самостійності і серйозності не вистачить, їх роботою буде керувати хтось інший.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь