Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Вибір покрівельних матеріалів

При будівництві важливо враховувати всі деталі і нюанси. Зазвичай покрівельний матеріал для даху вибирається ще на стадії проектування будинку, і від правильності цього вибору залежать міцність і теплоізоляційні властивості, естетичні параметри.

Якщо вас цікавить покупка покрівельних матеріалів, то критеріїв вибору тут буде кілька. Це довговічність, конфігурація даху, загальна архітектурна концепція будівлі, простота установки, тип і призначення споруди, фінансовий аспект. Якщо вас цікавлять элитные кровельные материалы, то рекомендуємо перейти за посиланням.

В якості покрівельного матеріалу ви можете вибрати популярні зараз профнастил або металочерепицю. Дещо дорожче буде коштувати подібний з вигляду, але вироблений за іншою технологією ондулін. Якщо ви є прихильником класики жанру, вибирайте бітумну або керамічну черепицю, якщо хочете надійності, алюмінієву покрівлю або покрівельну сталь. Також хорошими варіантами можуть стати шифер і мембранне покриття.

Найбільш затребувані сьогодні покриття - це металочерепиця, профнастил та ондулін. Розглянемо їх властивості докладніше.

Металочерепиця

Металочерепиця - це вкритий полімерним покриттям листовий матеріал, який в розрізі має шарувату структуру. Така будова забезпечує високі показники міцності, а також довговічність і надійність.

До основних переваг металочерепиці можна віднести:

  1. невелика вага;
  2. легкість монтажу;
  3. широкий вибір кольорової палітри;
  4. красивий рельєф, що імітує натуральну черепицю;
  5. можливість витримувати серйозні механічні навантаження;
  6. стійкість до впливів зовнішнього середовища.

Виробники зазвичай встановлюють для матеріалу 15-річний термін служби. Однак насправді він буде вдвічі більшим.

Профнастил

Профнастил дуже близький до металочерепиці за структурними особливостями і характеристиками. Він являє собою металеві листи з гофрованим рельєфом. Від металочерепиці профнастил, по суті, відрізняється лише створюваним декоративним ефектом і низькою вартістю.

Термін експлуатації визначається видом використаного при виготовленні полімерного покриття. Він досягає 50-ти років.

Ондулін

Такий затребуваний матеріал, як ондулін, часто називають єврошифером. Його випускають у вигляді гофрованих листів, які зроблені на основі волокон з целюлози з бітумним просоченням. Матеріал зазвичай покривається з лицьового боку полімерним покриттям.

Серед переваг ондуліну можна назвати:

  1. високу водонепроникність;
  2. помірну вартість;
  3. стійкість до будь-яких кліматичних умов;
  4. можливість використання в якості другого покриття, що монтується поверх першого;
  5. термін експлуатації до 50 років.


Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь