Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Особливості фасадного освітлення

Важливим елементом при організації вуличного освітлення приватного будинку, дачі, під'їзду багатоповерхівки є настінні світильники, моделі яких розроблені спеціально для відкритих майданчиків. Вони допомагають не тільки висвітлити потрібну частину будівлі, тим самим збільшивши безпеку в темний час доби, а й змінити зовнішній вигляд будинку, акцентувати увагу на певних декоративних та архітектурних аспектах.

Місце встановлення

Надійні, міцні, з високим ступенем захисту від вологи, світильники для фасаду закріплюються над головним входом або по двом його сторонам, по периметру будівлі, на відкритих терасах і в альтанках - в будь-якому зручному місці на вертикальній поверхні. Також, прилади такої конфігурації часто встановлюють по обидва боки хвіртки або воріт - на цегельних або кам'яних елементах парканів. Залежно від особливостей конструкції їх можна кріпити і на інші типи поверхонь. Для домашнього екстер'єру в більшості випадків використовують конструкції у вигляді ретро-ліхтарів, середньовічних композицій і лаконічних бра у мінімалістичному стилі. Вони надають домоволодінню особливого затишку, надаючи зовнішній частині будівлі у вечірню пору особливий шарм і естетичність.

Елегантні моделі в стилі класики або модерн відмінно вписуються в оформлення літніх майданчиків кафе і ресторанів, паркових альтанок, забезпечуючи яскраво виражений романтичний відтінок дизайну.

Фасадне підсвічування в стилі хай-тек або більш індустріальних рішеннях цікаво виглядає на адміністративних будівлях. Такі вуличні світильники, як правило, направляють світловий потік вниз і здійснюють не тільки підсвічування споруди, а й прилеглої території тротуарів або клумб.

Особливості фасадних моделей

Зручні і практичні вуличні світильники на стіну відрізняються рядом особливостей в порівнянні з приладами, які використовуються для внутрішнього освітлення. Серед найбільш значущих переваг:

  1. Тривалий термін експлуатації. Завдяки спеціально спроектованому каркасу, і матеріалам, які спеціально підібрані для умов вуличного перебування, а також повній герметизації конструкції, фасадному світильнику не грозить втрата зовнішнього вигляду і функціональна поломка через атмосферні впливи;
  2. Висока безпека виробів в умовах підвищеної вологості, різких перепадів температур та інших зовнішніх факторів;
  3. Спеціальні захисні покриття (антикорозійні склади, хромування, стійкі фарби) допомагають запобігти різного роду ушкодженням корпусу. Світильник витримає будь-які дії, чи то палюче сонце, сильний вітер або мороз;
  4. Спосіб збірки забезпечує моделям підвищений захист деталей від попадання пилу і вологи;
  5. Великий вибір ефектних моделей для будь-якої ідеї екстер'єрного втілення;
  6. Різний функціонал. Популярні фасадні світильники можуть мати додаткові функції, наприклад, датчики руху або димери.

Типи використовуваних ламп

Як і звичайні домашні світильники, вуличні настінні прилади можуть бути укомплектовані лампами розжарювання, люмінесцентними, галогенними або світлодіодними джерелами штучного світла - це найбільш популярні варіанти. Вибираючи тип ламп, слід враховувати, що лампи розжарювання поступово відходять в минуле через їх маленький термін експлуатації, велике енергоспоживання і низький ККД. Енергозберігаючі люмінесцентні лампи - не самий екологічно безпечний варіант. Більш прийнятні галогенні джерела світла, які характеризуються відмінною передачею кольору і практично не нагріваються. Дорогі, але дійсно довговічні та економні - світлодіодні фасадні світильники, які характеризуються високою надійністю і економічністю.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь