Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як навчити дитину англійській мові з нуля?

Як допомогти дитині стати відкритою до нових знань, розвинути креативне мислення, забезпечити добре оплачувану роботу в майбутньому? Просто навчайте її англійській мові з дитинства!

Раніше вважалося, що оптимальний вік для вивчення іноземної мови - 10-12 років. Якщо почати раніше, то дитина погано буде знати рідну мову. Сучасні дослідження доводять, що у цих страхів немає підстав. Більш того, якщо приступити до вивчення другої мови після 10-ти років, шансів стати білінгвом дуже мало. Краще - раніше! Варто зазначити, що тут ви можете прочитати про англійську мову для дітей в ігровій формі.

Як зацікавити дитину?

Для малюка вивчення мови повинно стати захоплюючою грою. Наприклад, влаштуйте англійське чаювання і підпишіть стікерами всі предмети - чашку, блюдце, стіл, стілець та інші предмети. На прикладі британського і американського прапорів вчіть назви кольорів. Знати слова і конструкції важливо, але ще важливіше - вміти їх використовувати. Багатьом дорослим складно подолати психологічний бар'єр і розговоритися. Дітям зробити це набагато легше!

З чого почати вчити англійську мову?

Вивчайте слова, які дитина добре знає українською мовою. Вказуйте дитині на конкретну річ і називайте її на двох мовах. Краще відразу навчати малюка готовим конструкціям: не просто «table», а «this is a table». Інтуїтивно зрозумілі фрази на кшталт привітань можна також говорити на англійській мові. Дуже важливий власний рівень володіння мовою і гарна вимова. Наприклад, дошкільнята прекрасно розрізняють різницю! В ідеалі викладач повинен бути носієм мови.

Які матеріали використовувати?

Не забувайте про настільні ігри, малюйте на картках предмети і підписуй їх назви на двох мовах. Можна розігрувати сценки, дивитися мультфільми, читати казки або вивчати короткі віршики, розучувати дитячі пісні. Все корисно! Але не чекай швидких результатів! Головне на початковому етапі - захопити дитину.

Перш ніж ви вирішите зайняти свою дитину вивченням іноземної мови, варто на початку проконсультуватися у логопеда. Фахівці стверджують, що діти, які починають вивчати іноземну мову не повинні мати дефектів мовлення.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь