Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Кредит без довідки про доходи: переваги і недоліки

Кредит без довідки про доходи - це дуже зручний і швидкий спосіб отримати необхідну суму грошей для задоволення власних потреб. Якщо у вас немає зайвого часу для пошуку оптимальних варіантів в банківських установах, сидіння в чергах і спілкування з кредитними менеджерами, рекомендується заповнювати анкети онлайн, відвідавши офіційний сайт фінансової організації, яка зацікавила вас. Але спочатку, зрозуміло, потрібно отримати уявлення про переваги і недоліки такого виду кредитування.

Почнемо з плюсів. Якщо ви прийняли рішення взяти кредит без довідок, ви звільняєте себе від важкої процедури оформлення, а саме - збору розширеного пакета документів. При собі необхідно мати лише паспорт громадянина та ідентифікаційний код. Більше ніяких додаткових документів у вас не попросять.

Крім того, зручність отримання такої позики полягає в швидкому ухваленні рішення і зарахуванні грошей в самий найближчий час. Після узгодження заявки з кредитними експертами, вам необхідно підписати папери і практично тут же отримати позикові кошти.

Ну і найголовніша для багатьох перевага. Такі кредити набирають популярність завдяки відсутності необхідності в офіційному працевлаштуванні, що сьогодні часто є одним із приводів відмови в отриманні грошової позики. Як тільки з'являється необхідність брати кредит, варто задуматися про причини. Можливо вам просто варто попрацювати над собою і сформувати пасивний дохід? А якщо ви все-таки вирішили взяти кредит, то подробнее узнаете здесь про порядок його отримання.

Тепер про недоліки. Найголовнішим і найочевиднішим недоліком кредитів без довідок є їх дорожнеча. Це цілком логічно, так як банк, дозволяючи позичальникові не надавати довідку про доходи, стикається з додатковими ризиками. Ці ризики він усіма способами намагається компенсувати, обкладаючи клієнта додатковими комісіями і піднімаючи процентну ставку.

Другий недолік - сума, яка надається в кредит буде невеликою (по крайній мірі, в порівнянні з кредитами під повний пакет документів). Поліпшити ситуацію можна шляхом надання додаткових гарантій. Це може бути поручительство третіх осіб - родичів, друзів, колег (тільки платоспроможних осіб з гарною кредитною історією), а також надання ліквідної застави. В якості застави згодиться практично все - нерухомість, автомобіль, коштовності, дорога побутова техніка, цінні метали та інше.

Третій недолік - відсутність необхідності надавати довідку про доходи ще не говорить про те, що банк не буде оцінювати позичальника. Людина, яка бажає взяти гроші в борг все одно повинна мати стабільний дохід, чисту кредитну історію (в банку можуть перевіряти не тільки історію самого позичальника, але і його найближчих родичів), а також входити в цільову категорію благонадійних позичальників. Банки часто відмовляють у кредитах молодим людям призовного віку, багатодітним батькам, а також пенсіонерам. Ризик невиплат у цих категорій вкрай високий.

Сума займаних грошей може бути різною - все залежить від терміну та особистих якостей позичальника - вік, щомісячний заробіток, кредитна історія. Якщо ви звернули увагу, то відсоток за користування короткостроковими позиками набагато вищий, але і переплата по короткостроковій позиці буде меншою. Перш ніж підписувати договір, обов'язково ознайомтеся з усіма його пунктами, адже поставлений ​​бездумно підпис може привести вас до фінансової нестабільності і неможливості своєчасно виплачувати суму боргу. А це загрожує штрафами, здатними загнати вас в дуже неприємну сітуацію. А вибратися з боргової ями буде дуже складно.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь