Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як вибрати вид паркетної дошки?

Паркетна дошка вважається зручним матеріалом для підлоги, який володіє перевагами натурального дерева, але більш простий у використанні, ніж штучний паркет. Її монтаж можна здійснювати самостійно, вона вважається екологічно чистим продуктом, ціна нижче вартості масиву, а естетичні якості знаходяться на висоті.

Є ряд характеристик, які відрізняють різні види паркетної дошки. Їх варто врахувати при виборі ідеального варіанту для свого завдання.

Тип деревини

Практичність підлогового покриття має особливе значення, тому багато покупців починають вибір з того, що визначаються з типом дерева, який допустимо використовувати в їх приміщенні. Є кілька популярних видів:

  • Дуб володіє підвищеною твердістю, що дозволяє використовувати паркет досить довго. Він стирається повільно, по мінімуму, добре переносить підвищену вологість, тепло і холод.
  • Бук багато хто вибирає через красиве забарвлення. Натуральний бук виглядає спокійно, має нейтральні тони. Цей вид дерева погано переносить вологу, тому не варто використовувати такий паркет в приміщеннях з вологістю більше 60%.
  • Клен - ще один фаворит покупців, він є міцним, має приємний кремовий колір. У клена є різні відтінки: від світлого рожевого до темного кавового. Така дошка підходить для будь-яких приміщень.
  • Горіхова паркетна дошка є досить міцною, хоча горіх і не такий твердий, як дуб. Такий паркет обирають ті, хто не хоче думати про відхід, тому що цей вид паркету є самим невибагливим до пошкоджень.

Інші породи дерева є більш екзотичними: вишня, ясен, зебрано, береза. Але і у них є свої особливості, які приваблюють покупців. А також приваблює покупців ламинат Киев, який можна придбати за посиланням.

Кількість смуг паркетної дошки

Кількість смуг паркету може бути від однієї до трьох, такі варіанти зустрічаються найчастіше. Але бувають і багатосмугові види.

У цій ніші вибір залежить від того, як і хто буде укладати настил. Крім того, односмуговий варіант використовується дизайнерами для створення ілюзії більш просторого приміщення, він краще виглядає в маленьких кімнатах і офісних кабінетах. У багатосмугового типу є інші перевгаи: на такій поверхні менше помітні дрібні пошкодження. Офіси з великою прохідністю, вітальні, дитячі кімнати, холи готелів бажано облаштовувати за допомогою багатосмугових варіантів.

Тип монтажу

Укладання паркетної дошки може здійснюватися за допомогою клею. Деякі різновиди мають вбудовані пази і шипи або замки, які суттєво спрощують монтаж настилу. Як правило, споживачі звертають більше уваги на експлуатаційні та естетичні параметри дошки, а не на види її монтажу. Але ті з них, хто планує здійснювати ремонт самостійно, повинні визначитися і з цим параметром.

Є й інші параметри класифікації паркетної дошки, наприклад, її товщина (7-120 мм), тип покриття (олія, віск, лак), кількість і тип фасок. Але ці якості більше цікаві фахівцям, які займаються ремонтом, ніж кінцевим користувачам.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь