Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Що потрібно знати при виборі рулонних штор?

Рулонна штора - це текстильна система, яка виготовляється зі спеціального матеріалу, для захисту віконних прорізів від сонячних променів. Завдяки спеціальній конструкції, така штора легко скручується і розподіляється по вікну за допомогою напрямних.

Варто зазначити, що придбати рулонные шторы Киев ви можете за даним посиланням.

Існує два типи системи:

  1. Відкрита - відсутність короба і напрямних. Штора має вагове навантаження завдяки вшитими в нижню кромку обтяжувачам. Такий вид конструкції може застосовуватися для всього вікна єдиним полотном, або штора може бути вбудована в кожну стулку окремо.
  2. Закрита - система має захисний короб, в який змотується штора. Такий вид вважається більш надійним, полотно краще прилягає до вікна і краще захищає від сонця.

Матеріал

При виготовленні рулонних штор, використовуються наступні матеріали:

• Поліестер - матеріал міцний і має тривалий термін служби. Володіє хорошими зовнішніми якостями, не вигоряє на сонці.

• Бавовна - до недоліків слід віднести менший термін служби, ніж у поліестеру, але при цьому будучи натуральною тканиною, її часто вибирають для дитячих кімнат.

• Нейлон - не вимагає додаткового догляду, не вбирає бруд і пил.

• Блекаут - щільний, світлонепроникний матеріал. Підходить для спальні, дитячої кімнати, для якої необхідно, щоб в день була ​​повна відсутність світла.

Всі матеріали повинні бути оброблені спеціальними складами, завдяки яким штора стає менш чутливою до пилу і бруду. Не варто її терти щіткою або губкою, щоб не пошкодити напилення.

При виборі рулонних штор, варто приділити увагу якості комплектуючих. Всі елементи повинні бути виготовлені з металу, не мати відколів і подряпин.

Плюсом установки рулонних штор є великий асортимент і вибір колірних рішень. Вони не вимагають особливого догляду і вписуються в будь-який мінімалістичний дизайн. До мінусів слід віднести вагу основної конструкції, для її закріплення слід свердлити віконний профіль. Є варіанти і на липучках, але вони як правило тримаються не довго, і перед їх установкою необхідно попередньо знежирити поверхню на яку клеїться штора.

Колір

При виборі кольору рулонних штор, орієнтуйтеся на основний колір приміщення або декору.

Якщо кольори в оздобленні стін спокійні і приглушені, то яскраві штори можуть додати родзинку завдяки контрастному поєднанню. Але якщо ви не шанувальник яскравих кольорів, виберіть штори в тон до стін і тоді вікно не стане виділятися із загального інтер'єру.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь